Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 1
Borodin Strijkkwartet nr. 2
Tsjaikovski Strijkkwartet nr. 2

Uitvoerenden

Borodin Quartet:
Nikolai Sachenko viool
Sergei Lomovsky viool
Igor Naidin altviool
Vladimir Balshin cello

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Borodin Quartet

Borodin, Sjostakovitsj & Tsjaikovski

Geweest

Borodin Quartet | maandag 15 januari 2024 | Hertz

Het legendarische Borodin Quartet betovert al meer dan 75 jaar. De enorme erfenis van het Russische strijkkwartetrepertoire wordt door de Borodins zorgvuldig bewaakt. Van naamgever Borodin tot Sjostakovitsj, hun kwartetuitvoeringen blinken uit door authenticiteit en zeggingskracht. Voor hun recital paren ze Tsjaikovski aan hun onafscheidelijke hofcomponist Sjostakovitsj.

Langst actief
Het Russische Borodin Quartet staat te boek als een van ‘s werelds langst actieve strijkkwartetten. Hun volumineuze, warme groepsklank staat na al die decennia nog recht overeind. Kwartetuitvoeringen die live en op plaat naar de keel grijpen. De fysieke speelenergie spat van het podium af, zodra de Borodins de bühne beklimmen.

Sjostakovitsj
Met de muziek van Dmitri Sjostakovitsj heeft het kwartet een intens persoonlijke band opgebouwd. Epische kwartetmuziek die in nauwe samenwerking met Sjostakovitsj zelf tot stand is gekomen. Dichter bij de Russische grootmeester kan de kwartetfanaat niet komen. Sjostakovitsj ontbreekt vanzelfsprekend niet op het Russische menu, maar de Borodins tappen ook uit een romantisch vaatje met Tsjaikovski.