Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Monica Akihary - stem, baskalimba, electronica
Niels Brouwer - gitaren
Sekou Dioubate - 35-snarige kora, slitdrum
Bintou Kouyate - percussie
Nora Mulder - orgels

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event
Dit concert is onderdeel van de Sunday Afternoon Jazz serie
Met korting naar Sunday Afternoon Jazz

Boi Akih - From And To Infinity

Sunday Afterrnoon Jazz

Geweest

De muziek van Boi Akih voert je langs alle windstreken van de wereld. Het in Amsterdam gevestigde gezelschap combineert muzikale tradities van de Molukken, Bali, Nederlandse jazz, geïmproviseerde muziek, Indiase klassieke muziek en traditionele Afrikaanse muziek. Zangeres Monica Akihary heeft onlangs de Boy Edgarprijs gewonnen, de jury gaf daarvoor onder andere deze reden: "Tijdens liveoptredens maakt ze diepe indruk als improvisator en verhalenverteller”. 

From and to infinity, de compositie die vandaag centraal staat, zag het licht in 2019, toen gitarist Niels Brouwer het werk schreef voor een 70-koppig Moluks bamboefluitorkest. Voor de het gelijknamige album en de uitvoering  van vandaag keerde hij de compositie binnenstebuiten voor een unieke bezetting met orgels, blokfluiten, kora, gitaar en stem. 

"In alles horen we de stem van Monica Akihary, die kan verleiden, ontroeren en soms rauw tekeergaan als de muziek erom vraagt. Dat, met het uitgekiende componeer- en arrangeerwerk van Niels Brouwer en het uitzonderlijke improvisatietalent van alle vijf de muzikanten, maakt ‘From And To Infinity’ misschien wel tot het meest imposante album in het toch al niet misselijke oeuvre van Boi Akih." - Jazzflits