Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Sarah Neutkens
Adam Quartet
Lisel
Strange Boy
No Plexus
Waakhond
Amatorski
DOMNIQ
WERC

Locatie
Cloud Nine

Bird's Nest

Amatorski, Sarah Neutkens x ADAM Quartet, Lisel, Strange Boy, No Plexus, Waakhond, DOMNIQ x WERC | Birds of Paradise

Geweest

Er zijn bij dit concert zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

Bird's Nest is de plek waar jij als allereerste nieuwe muziek, spannende artiesten en unieke samenwerkingen ontdekt. Het Birds of Paradise Festival presenteert op 3 podia 7 artiesten die op het punt staan om door te breken. Maar voordat ze het Birds Nest uitvliegen, ontdek jij ze voor het eerst met nooit eerder gehoord werk.

Amatorski
Na een pauze van 10 jaar kwam het Belgische Amatorski op vrijdag 1 maart met een nieuw album getiteld Curves and Bends, Things Veer.  De muziek van de band is nog steeds moeilijk in één woord te vangen. Geïnspireerd door acts als Sigur Ros en Radiohead maakt het viertal dromerige fluisterpop. Zelf noemen ze het een 'vreemd mooi liedjesuniversum'. De natuurlijke habitat voor een echte paradijsvogel!

Sarah Neutkens x ADAM Quartet
Componist, pianist, schrijver en fotomodel Sarah Neutkens schreef in Marrakesh het nieuwe strijkkwartet getiteld Fil Mishmish. Vrij vertaald:in de tijd dat de abrikozen bloeien”. Een uitdrukking die zegt dat er een hele kleine kans is dat iets gebeurt, ook wel bekend als  wishful thinking. Speciaal voor deze avond zal Sarah Neutkens, samen met het ADAM Quartet, dit strijkkwartet voor het eerst live ten gehore brengen. Daarnaast speelt ze ook nog eigen solo-piano composities, waarmee ze dit jaar de Klassieke Top 400 binnenkwam.

Lisel
De uit L.A. afkomstige Lisel (Eliza Bagg) weet als operazangeres en ‘electro-pop alien' het beste van verschillende werelden te combineren. In haar woorden: “I am going for a maximalist sound, but my sources of inspiration also include minimalists. From Philip Glass to Charli XCX, Carl Stone to Grimes”. Luister maar eens naar haar single ‘One At A Time’ van het recent verschenen en veelgeprezen Patterns For Auto-tuned Voices And Delay. Van slechts vier simpele woorden weet Lisel een betoverend mooie, Escher-achtige geluidskathedraal te maken, zoals alleen zij dat kan.

Strange Boy
Zanger/violist Kieran Brunt en toetsenist Matt Huxley zijn Strange Boy. Een Londense band met een geheel eigen geluid: ergens tussen orkestraal en elektronisch in. Het duo omschrijft hun sound als een mix tussen club vibe en de ochtendmis. Naast hun eigen werk, werden ze ook gevraagd om mee te schrijven met bekende artiesten als Nils Frahm, Terry Riley en Nico Muhly. Muhly leverde als wederdienst de fraaie strijkersarrangementen voor Strange Boy’s debuutalbum Love remains, dat in maart uitkomt. Net op tijd voor Birds Nest!

No Plexus
No Plexus is een elektronische samenwerking tussen zangeres/componist Bec Plexus en producer No Compliments. Het duo kreeg dit jaar als Rewire's Young Artist in Residence de kans om een spectaculaire, multimediale show te bouwen rondom hun langverwachte debuutalbum Rite of Passage. De live set van dit album gaat over de ‘millennial-ervaring’ en groeide uit tot opera proporties met lichteffecten en visuals die nog lang zullen natintelen. Voor fans van A.G. Cook, Oneohtrix Point Never en Björk.

Waakhond
Na de filmacademie stortte Casper Buijtendijk alias Waakhond zich volledig op de muziek. Of beter gezegd, op de release van zijn debuutalbum Godsdrift. Godsdrift moet zich ontwikkelen tot een uniek, multimediaal performancewerk, waarin hij zijn achtergrond als filmmaker benut om het verhaal van de muziek tot leven te wekken. Voor Birds of Paradise presenteert hij een eerste solo performance van het album, om zo de hele boog van het album met publiek te kunnen doorvoelen.

DOMNIQ X WERC
DOMNIQ x WERC is een samenwerking tussen audiovisueel collectief WERC en Nederlands meest veelzijdige slagwerker DOMNIQ. In deze work in progress uitvoering onderzoeken ze de raakvlakken tussen menselijke creativiteit en kunstmatige intelligentie. Kan AI zorgen voor meer creativiteit? Kan het de fysieke grenzen van artiesten uitdagen en verbreden? Je beleeft het eerste resultaat tijdens Bird's Nest in een interactieve performance en symbiose tussen mens en machine.

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6