Meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach De Apocalyps

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging i.s.m. Opera2Day
Eva Meijer spreker
Maud Vanhauwaert dichter
Lex Bohlmeijer presentatie

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Bezin met Bach: Eva Meijer

Over de Apocalyps

Geweest

Klinkende overpeinzingen
De kerken lopen leeg en toch heeft iedereen behoefte aan momenten van bezinning. Zo’n moment is dit. De onconventionele Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert, presentator Lex Bohlmeijer en de Nederlandse Bachvereniging verkennen de universele thema’s van het leven en bieden rust met de muziek van Johann Sebastian Bach. Klinkende overpeinzingen zonder God of gebod.

Het einde der tijden
Delen uit De Apocalyps, een nieuwe barokopera op basis van Bachs vocale oeuvre, dienen als uitgangspunt voor een overpeinzing over de toestand in de wereld. Eva Meijer en de Nederlandse Bachvereniging zien de opera als een ‘kerkdienst’ voor iedereen die vervreemd is van kerk en geloof. Een moment van rust en bezinning.

Eva Meijer
Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, en singer-songwriter. Ze schrijft romans, essays, poëzie en academische filosofie, en haar werk is vertaald in meer dan twintig talen. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Daarnaast schrijft ze columns en essays voor NRC, is ze postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en is ze lid van het Meersoortig Collectief.

De Apocalyps
Johann Sebastian Bach schreef geen opera. Om dit gemis goed te maken ontwikkelde de Nederlandse Bachvereniging samen met Opera2Day De Apocalyps. Het verhaal ‘vol macht, corruptie en volkshysterie’ rond de zestiende eeuwse fundamentalist Jan van Leyden put voor de muziek uit het rijke vocale oeuvre van Bach. Het resultaat is een barokopera met hedendaagse thematiek.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt de boekverkoop.