Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Mendelssohn Die erste Walpurgisnacht
Berlioz Symphonie fantastique 

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Pablo Heras-Casado dirigent
Benjamin Goodson koordirigent

Sophie Harmsen mezzosopraan
Caspar Singh tenor
Kartal Karagedik bariton 

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Berlioz: Symphonie fantastique

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

In zijn bedwelmende Symphonie fantastique verklankt Berlioz de doorwaakte wereld van dromen, nachtmerries en visioenen. Met een cinematografisch vermogen schildert Berlioz de wildste taferelen, inclusief een heksensabbat. De Spaanse sterdirigent Pablo Heras-Casado voelt de broeierige liefdesroes perfect aan. Samen met het Radio Filharmonisch Orkest stuwt hij Berlioz’ symfonische gedicht naar nieuwe, mysterieuze atmosferen. 

Voor het orkest is het een hele eer om samen te werken met Pablo Heras-Casado. Orkesten uit heel de wereld kloppen gretig op zijn deur. De veelzijdige muziekhonger van Heras-Casado is inmiddels legendarisch. Hij is even thuis in barok als in de romantiek en eigentijdse muziek. Hij is gestart met Wagners Ring-cyclus en interpreteert de symfonieën van Bruckner op authentieke instrumenten. Zijn kijk op Berlioz maakt alleen maar nieuwsgierig. 

Van een ontembare, heidense schoonheid is ook het openingswerk, Die erste Walpurgisnacht van Mendelssohn. Koor en orkest bezingen de duistere rituelen van mystieke druïden en hun spirituele strijd met de christenen. Samen met het Groot Omroepkoor en een keur aan solisten presenteert het orkest deze zelden live te horen cantate. 

Zie ook

De Notenkraker van Tsjaikovski

AVROTROS Vrijdagconcert

Weihnachts-Oratorium

AVROTROS Vrijdagconcert

Simone Lamsma speelt Korngold

AVROTROS Vrijdagconcert