Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Volwassene
€ 22,50
Kind (t/m 18 jaar)
€ 15,-
Rang 2
Volwassene
€ 17,50
Kind (t/m 18 jaar)
€ 12,-
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Het Balletorkest
Keja Klaasje Kwestro
Bart Rijnink, Rop Verheijen en Ilija Surla spel
Geert Lageveen regie
Jan Pieter Koch en Joris Nassenstein concept en samenstelling muziek
Leopold Witte tekst
Sander Teepen muzikale leiding

Locatie
Grote Zaal
Extra informatie
Over de makers

Het Balletorkest is een groot symfonieorkest en bekend van de voorstellingen met Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Het Balletorkest heeft een rijk verleden met spraakmakende muziektheatervoorstellingen voor kinderen zoals de Grote Mees Kees Show, Alice in Wonderland en de Terugkeer van Hans en Grietje (bekroond met vier musical awards). Hetzelfde artistieke team is nu verantwoordelijk voor de muzikale familie- en schoolvoorstelling Belle en het Beest.

Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd (voor kinderen van 8 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Belle en het Beest (8+)

Muziektheatervoorstelling met het Balletorkest, gebaseerd op het beroemde sprookje

v.a. € 12,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

Belle en het beest. Wie smelt er niet bij dit sprookje waarin de lelijkste van allemaal aan het langste eind trekt en een verbond sluit met het mooiste meisje van het dorp. Het Balletorkest brengt een geheel eigen versie van het prachtverhaal gelardeerd met klassieke tophits. De musici zitten nu eens niet in de orkestbak, maar doen naar hartenlust mee met de zangers en acteurs.

Belle is de lieveling van haar vader en krijgt alle aandacht van de jongens uit het dorp. Het maakt haar oudere zussen gek van jaloezie. In het dorp komt een vreemdeling wonen en de wildste verhalen gaan rond. Een indringer, een gevaarlijke gek, een gruwelijk beest. Er ontvouwt zich een adembenemend avontuur, waarin Belle de angst voor het onbekende overwint, een nieuwe wereld ontdekt, belaagd wordt door haar jaloerse roddelende zussen, en uiteindelijk het Beest moet beschermen tegen de volkswoede van het hele dorp.

‘Dit is een familievoorstelling waar het spelplezier vanaf spat, die alle zintuigen prikkelt, op momenten mierzoet moralistisch is, dan weer poëtisch verstild en vervolgens vrolijk de draak steekt met de consumerende mens, die krampachtig op zoek is naar instantsucces.’Theaterkrant

Bekijk de teaser

Koop met korting, neem contact op
Als je vier of meer concerten koopt, krijg je tot 20% korting op de totaalprijs en bij zes of meer concerten zelfs 25% korting. Wil je hier voor dit concert gebruik van maken, neem dan contact op met de kassa ([email protected]).

Zie ook

Liedjes van December (6+)

Een muzikale reis met Jet Berkhout

Zapp Mattheus (8+)

Compacte Matthäus Passion voor de hele familie