Verwacht einde
Programma

Ravel Le tombeau de Couperin
Strauss Hoornconcert Nr. 1
Connesson Maslenitsa
Stravinsky Suite de Vuurvogel 1919

Uitvoerenden

Aanvang: 20:15 uur

Radio Filharmonisch Orkest
Stéphane Denève dirigent
Radovan Vlatkovic
hoorn

Locatie
Grote Zaal

AVROTROS Vrijdagconcert

Gratis - Live op NPO Radio 4

Geweest

Naar aanleiding van de coronamaatregelen vindt dit concert zonder publiek plaats. Dit concert is op vrijdag 12 maart vanaf 20.15 uur wel te beluisteren op NPO Radio 4. 

Het Eerste Hoornconcert van Strauss geeft een heroïsch podium aan de zeer ervaren Radovan Vlatkovic, een van de meest gelauwerde hoornisten van zijn generatie, van wie wordt gezegd dat hij zijn hoorn laat ‘zingen’.

Lees hier de toelichting bij het concert, met ook informatie over de solist, het orkest en de dirigent.

'Met Maslenitsa vieren Russen, Oekraïners en Wit-Russen het einde van de winter. Het staat ook wel bekend als ‘boterfeest’ of ‘pannenkoekenfeest’ en is enigszins verwant aan ons Carnaval. Net als in West-Europa heeft de heidense oorsprong een christelijk tintje gekregen: Maslenitsa wordt gevierd in de laatste week voor de Grote Vasten, zeven weken voor het orthodoxe Paasfeest.' Meer weten over het verhaal achter Maslenitsa, Guillaume Connesson en zijn ideeën bij dit werk? Journalist en musicoloog Thea Derks dook in de materie en schreef er voor de website Klassiek van Nu een boeiend verhaal over. Lees het artikel hier.