Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Slagwerk Den Haag
Ensemble Academie
Manoj Kamps dirigent
Katrien Baerts sopraan
Pauline Post piano

Programma

Reza Namavar Tiare Tahiti
Claude Vivier Pulau Dewata, Paramirabo, Et je reverrai cette ville étrange, Bouchara, Shiraz

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Asko|Schönberg

Muziek van Claude Vivier en Reza Namavar

Geweest

Met groot verdriet hebben we kennisgenomen van het overlijden van Reinbert de Leeuw. Hij was enorm belangrijk voor het Nederlandse en internationale muziekleven. Reinbert  zou dit concert dirigeren. Dirigent Manoj Kamps zal hem tijdens dit concert vervangen.

Asko|Schönberg duikt in zijn eigen muzikale schatkamer en haalt de parels van de twintigste eeuw naar boven. Het ensemble richt zich nu op het oeuvre van Canadees Claude Vivier (1948-1983), die korte tijd in Utrecht studeerde en uiteindelijk in Parijs werd vermoord. Bij het grote publiek is de Stockhausenleerling vrij onbekend, maar door menig componist wordt zijn werk (deels beïnvloed door het spectralisme) geroemd. Aanvullend wordt het nieuwe werk Tiare Tahiti van de Nederlandse componist Reza Namavar uitgevoerd.

Claude Vivier
Claude Vivier was nog geen 35 toen hij in zijn Parijse huis vermoord werd door een mannelijke prostitué. Maar Viviers muziek is springlevend. Als een Marco Polo reisde hij over de wereld en smeedde wat hij hoorde om tot een veelkantige, bonte tovermuziek. Niet voor niks gaf Vivier verschillende composities geografische namen. Vanavond klinken zijn stedenstukken naast elkaar, inclusief Et je reverrai cette ville étrange, Viviers laatste voltooide ensemblewerk.

Volkskrantkatern V geeft 5 redenen waarom je Claude Vivier moet leren kennen.

Compositie tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!