Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 15 januari 2020

Amsterdam Sinfonietta & Jonathan Jeremiah

Breder dan Klassiek

v.a. € 37,-

incl. servicekosten

Bestel tickets
Uit de serie

Amsterdam Sinfonietta

inclusief Breder dan Klassiek
zaal open
19:30
aanvang
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 15 januari 2020

Amsterdam Sinfonietta & Jonathan Jeremiah

Breder dan Klassiek

v.a. € 37,-

incl. servicekosten

Bestel tickets

De ‘Breder dan klassiek’ nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta is een begrip in Nederland. De unieke optredens van het strijkorkest met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn elk jaar weer een groot succes. In eerdere edities werkte Amsterdam Sinfonietta samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en afgelopen jaar Blaudzun.

In januari 2020 is het de beurt aan de Britse singer-songwriter Jonathan Jeremiah. Zijn debuutplaat ‘A Solitary Man’ uit 2011 kwam in Nederland al op nummer 3 binnen. Met Jules Buckley als arrangeur maakte Jeremiah nog twee albums die zijn populariteit in Europa bestendigden. In 2018 bracht hij ‘Good Day’ uit, waarmee hij zijn grootste tournee tot nu toe in Europa maakte. Volgend jaar beklimt hij met Amsterdam Sinfonietta de Nederlandse podia.

Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel. Met de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat het orkest een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.

Zie ook

Verplaatst
vr 18 okt 2019

Jon Allen

Onvervalst vrolijke blue-eyed soul

ma 13 apr 2020

Amsterdam Sinfonietta met Lucas & Arthur Jussen

Tweede Paasdag

di 12 nov 2019

Amsterdam Sinfonietta & Muziektheater Orkater

Beethoven en Janáček