Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Werken van Layegh, Stravinsky, Berg, Džajkovski, Nyman, Dessner, Avison, Ronner, Karaindrou, Casals, Pärt, Say & Sylvestrov.

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson viool
ISH Dance Collective
Marco Gerris choreografie

Locatie
Grote Zaal

Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective

Het Barre Land

Geweest

Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective | zondag 9 oktober 2022 | Grote Zaal

Amsterdam Sinfonietta heeft naam gemaakt als ensemble dat elk concert het avontuur aangaat met een gastartiest, een andere kunstvorm of bijvoorbeeld een theatrale, choreografische setting. Vandaag komt dat allemaal bij elkaar in een muzikale clash tussen muziek en dans.

Streetdance, acrobatische toeren en verrassende muziek

Precies honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot het revolutionaire gedicht The Waste Land, waarin hij een uitzichtloze wereld schetst. Een wereld die ten onder gaat. Nu, in 2022 zitten we weer volop in de crisis. Kenmerkend voor deze crisis is volgens Marco Gerris (choreograaf ISH Dance Collective) en Candida Thompson (artistiek leider Amsterdam Sinfonietta) een gebrek aan verbinding, met jezelf, met de ander en met de wereld om ons heen. Hoe blijven we boven water als gevoelens van eenzaamheid en leegte ons naar de bodem trekken?

Vanuit de diepte is de enige weg weer omhoog. Want in een oneindige cyclus begint alles altijd weer opnieuw. In de voorstelling Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Drie dansers van ISH, drie acrobaten van Bencha Theater en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta vinden elkaar en bewegen vanuit de donkerte naar het licht. De performers lopen – letterlijk – tegen de muur, vallen ten onder, en krabbelen weer op. Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Fazil Say, Valentyn Silvestrov en Rik Ronner stuwt de performers in een flow. Het Barre Land zet alle zintuigen weer op scherp met explosieve strijkersmuziek, acrobatische dans, mysterieuze visuals en onverwachte wendingen.

Beeld: Nichon Glerum

Bekijk hier de inleidende video's van Amsterdam Sinfonietta & ISH over het idee achter deze voorstelling.