zondag 16 februari 2020

Amsterdam Sinfonietta & Thomas Hampson

An die ferne Geliebte

geweest
19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:50
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson viool
Thomas Hampson bariton

programma

R. Strauss Prelude uit ‘Capriccio’
Beethoven An die ferne Geliebte
Eisler Ernste Gesänge
Wagner Prelude uit ‘Tristan und Isolde’
R. Strauss Morgen; Zueignung; Die Nacht; Befreit

locatie
zondag 16 februari 2020

Amsterdam Sinfonietta & Thomas Hampson

An die ferne Geliebte

geweest

Eerder toerden Amsterdam Sinfonietta en bariton Thomas Hampson langs concertzalen in Dublin, Madrid, Wenen en Lissabon. Samen brachten ze het album Tides of Life uit. Het vervolg is een romantisch liefdesprogramma met Strauss-liederen in nieuwe arrangementen en Beethovens An die ferne Geliebte, de eerste liederencyclus van de Romantiek. Hanns Eisler voltooide de Ernste Gesänge slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak daarmee met zijn activistische muziekstijl. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung brengen Wagners aangrijpende Prelude van Tristan und Isolde in herinnering.

Middagprogramma met Dirk de Wachter en Klaas van Egmond m.m.v. Amsterdam Sinfonietta
In de middag van 16 februari spreken de Vlaamse psychiater en de Nederlandse mileukundige Klaas van Egmond elkaar over nieuwe waarden in tijden voor extreme tijden. Beide deskundigen beschouwen muziek als een van de sleutels tot verbinding. Daarom verlenen Amsterdam Sinfonietta en Thomas Hampson hun medewerking aan dit programma, met een korte muzikale bijdrage en een interview met Hampson. Bekijk het programma hier.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!