Uit de serie

Sunday Afternoon Jazz
Zaal open
Aanvang
Ongeplaceerd
Regulier
€ 25,50
CJP
€ 21,50
Sunday Afternoon Jazz
€ 21,11
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Ambrose Akinmusire - trompet
Fabian Almazan - piano
Harish Raghavan - bas
Justin Brown - drums

Attend
Facebook-event

Ambrose Akinmusire Quartet

Uniek kopstuk van de nieuwe jazz

incl. servicekosten

Ambrose Akinmusire is voortdurend op zoek naar nieuwe kaders om vervolgens weer uit te breken. Op meesterlijke wijze weeft hij invloeden uit hiphop, modern klassiek, avant pop, spoken word, kunst en pijnlijke maatschappelijke kwesties in zijn experimentele composities. Akinmusire verrast met zijn genre-overstijgende jazz, met zoveel durf en daadkracht dat je er iedere keer weer van achterover slaat.

Hij kreeg les van Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard, won de prestigieuze Thelonious Monk Competition in 2007, werkte samen met Esperanza Spalding, Steve Coleman en Snarky Puppy, was te horen op How To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar en ontving de Paul Acket Award op North Sea Jazz Festival in 2014. In 2020 verscheen alweer zijn vierde Blue Note album 'on the tender spot of every calloused moment'.

 

Dit is het verplaatste concert van 20 september 2020/18 november 2021/29 mei 2022. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.