Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 31,-
Rang 2
Regulier
€ 27,-
Rang 3
Regulier
€ 23,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Janáček Strijkkwartet nr. 2 ‘Intieme brieven’
Samuel Carl Adams Nieuw werk
Beethoven Strijkkwartet nr. 13 op. 130

Uitvoerenden

Alma Quartet

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Alma Quartet 10 Jaar

Zondagochtend Koffieconcert

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

De fijnbesnaarde hoogglansklank van het Nederlandse Alma Quartet wordt door critici wereldwijd geroemd. Vier leden van het Concertgebouworkest tillen elkaar naar grote hoogten. In 2024 bestaat Alma alweer tien jaar. Tijdens een feestelijk recital paren ze absolute kwartetkrakers van Beethoven en Janáček aan spiksplinternieuw werk van de jonge Amerikaanse componist Samuel Adams. Inderdaad, de zoon van John Adams.

De late strijkkwartetten van Beethoven behoren tot de ontroerendste kamermuziek ooit gecomponeerd. In zijn bloedmooie Strijkkwartet nr. 13 wordt de luisteraar onder anderen getrakteerd op het hemelse Cavatina, een van Beethovens geliefdste muziekvondsten. Het Alma Quartet breekt bovendien een lans voor Janáček. De intieme kwartetmuziek van de Tsjech zit op dezelfde intense golflengte als Beethoven.

Het Alma Quartet gaat graag op verkenningstocht. Daarbij duikelen ze nieuw repertoire op, maar kiezen ze ook voor kersverse interpretaties of een spannend treffen met jazzmusici. Ze oogsten veel lof voor hun kwartetopnames van Schulhoff en Korngold. ‘Dit album klinkt fenomenaal’, schreef de American Record Guide over hun recente Korngold-opnames.

Zie ook

Dianto Reed Quintet

Zondagochtend Koffieconcert

Maria Warenberg, Alexander Warenberg & Nikola Meeuwsen

Zondagochtend Koffieconcert

Ronald Brautigam 70 jaar

Zondagochtend Koffieconcert