woensdag 14 september 2016

Alles begint bij Bach - Boekpresentatie Merlijn Kerkhof

geweest
uitvoerenden

Merlijn Kerkhof spreker
Remy van Kesteren harp
Lisa Jacobs viool
Utrechtse Studenten Cantorij

programma

Boekpresentatie “Alles begint bij Bach”

locatie
woensdag 14 september 2016

Alles begint bij Bach - Boekpresentatie Merlijn Kerkhof

geweest

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo mooi aan de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In zijn nieuwe boek Alles begint bij Bach geeft Merlijn Kerkhof antwoord op die vragen. Woensdag 14 september is de feestelijke presentatie in TivoliVredenburg.

Alles begint bij Bach is een inleiding tot de klassieke muziek voor wie er nog weinig of zelfs helemaal niets van weet (of beter gezegd: voor wie er niets van denkt te weten). Maar het is ook een pamflet: Merlijn wil je naar de concertzaal lokken. Geen betere plek dus om het boek te presenteren dan de Grote Zaal. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de componist Michel van der Aa. En natuurlijk is er live muziek, onder meer van harpsensatie Remy van Kesteren. En natuurlijk is er Bach.

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor onder meer NRC HandelsbladAlles begint bij Bach verschijnt bij Thomas Rap en is zijn eerste boek.

Zie ook