Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Der Himmel lacht! Die Erde jubilieret, BWV 31
Bach Christ lag in Todesbanden, BWV 4
Bach Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen, BWV 12
Bach Erschallet, ihr Lieder, BWV 172

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. René Jacobs
Nicolas Brooymans bas

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging

Geweest

Met onder andere de prachtige vroege Bachcantate Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen geeft de Nederlandse Bachvereniging muzikale omlijsting aan Allerzielen, de traditionele herdenking van de overledenen. Ook verder is het troost en perspectief wat de klok slaat. René Jacobs leidt de Bachspecialisten tijdens deze ingetogen avond vol meditatieve cantates.

Allerzielen
Tijdens Allerzielen herdenkt men in de rooms-katholieke traditie op 2 november de overledenen, doorgaans met een requiemmis en met gebeden voor de ziel van de doden. Hoewel protestanten geen Allerzielen vieren, componeerde Bach briljante muziek die perfect past bij het idee van samen de dierbare overledenen herdenken.

Zielenparadijs
Zo schreef de componist naast het ingetogen Weinen, Klagen, Sorgen, Sagen de prachtige Paascantate Christ lag in Todes Banden BWV 4, een indringende overpeinzing naar aanleiding van de dood en wederopstanding van Christus. De Pinkstercantate Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten! bezingt vervolgens de vreugde van het ‘zielenparadijs’