Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 41,-
Rang 2
Regulier
€ 38,-
Rang 3
Regulier
€ 31,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Bach Cantates BWV 31, 4, 12 en 172

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. René Jacobs
Nicolas Brooymans bas

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Meditatieve cantates
Met onder andere de prachtige vroege Bachcantate Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen zet de Nederlandse Bachvereniging een uitroepteken achter Allerzielen, de traditionele herdenking van de overledenen. Ook verder is het troost en perspectief wat de klok slaat. Niemand minder dan de grote René Jacobs leidt de Bachspecialisten tijdens deze ingetogen avond vol meditatieve cantates.

Allerzielen
Tijdens Allerzielen herdenkt men in de rooms-katholieke traditie op 2 november de overledenen, doorgaans met een requiemmis en met gebeden voor de ziel van de doden. Hoewel protestanten geen Allerzielen vieren, componeerde Bach briljante muziek die perfect past bij het idee van samen de dierbare overledenen herdenken.

Zielenparadijs
Zo schreef de componist naast het ingetogen Weinen, Klagen, Sorgen, Sagen de prachtige Paascantate Christ lag in Todes Banden BWV 4, een indringende overpeinzing naar aanleiding van de dood en wederopstanding van Christus. De Pinkstercantate Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten! bezingt vervolgens de vreugde van het ‘zielenparadijs’

René Jacobs
De laatste jaren hebben de Nederlandse Bachvereniging en de fameuze Belgische dirigent en oudemuziekspecialist René Jacobs bewezen een ‘match made in heaven’ te zijn. Zo noemde de Volkskrant de tv-registratie van de Johannes Passion van 2021 ‘een gedenkwaardige uitvoering’ die beloond werd met de maximale vijf sterren.