Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Rang 2
Regulier
€ 41,-
Rang 3
Regulier
€ 36,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Messiaen Quatuor pour la fin du temps

Uitvoerenden

Alice Sara Ott piano
Thomas Reif viool
Sebastian Klinger cello
Sebastian Manz klarinet
Andrew Staples visuals

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Alice Sara Ott & Friends

Messiaen: Quatuor pour la fin du temps

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Artist in residence Alice Sara Ott voert op deze Eerste Paasdag Messiaens Quatuor pour la fin du temps op een bijzondere wijze uit. Naast drie muzikale vrienden schuift ook cinematograaf Andrew Staples aan. Hij verbeeldt de hallucinaties die de diepgelovige Messiaen tijdens het schrijven had met licht en beeldeffecten. Het resultaat is een synesthetische ervaring die je dichter dan ooit bij het hart van dit meesterwerk brengt.

Quatuor pour la fin du temps is met voorsprong het meest aangrijpende stuk kamermuziek uit de geschiedenis. Olivier Messiaen schreef het tijdens de Tweede Wereldoorlog in krijgsgevangenenkamp. De bezetting van viool, cello, klarinet en piano kwam tot stand omdat alleen die instrumenten inclusief professionele spelers voorhanden waren. De eerste uitvoering op een krakkemikkige piano werd eensgezind bijgewoond door de gevangenen en hun Duitse bewakers.

Messiaen hield zich ook in krijgsgevangenschap vast aan het geloof. Het maakte van Quatuor pour la fin du temps een symbool voor de veerkracht van de mens in extreme omstandigheden. Na de bevrijding nam de Franse componist zijn post als organist van de Église de la Sainte-Trinité weer in. Daarnaast groeide hij internationaal uit tot een van de meest belangrijk naoorlogse componisten.

Zie ook

Bach & Soefi

Nederlands Blazers Ensemble

Helena Basilova speelt Sakamoto

Klassiek in de Cloud

Alice Sara Ott | Internationale Top

Artist in residence