zaterdag 10 oktober 2020

Afrovibes

Coronaproof rave met twaalf dansers.

geweest

BEKIJK ONS WERELDPROGRAMMA

19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Choreografie en dans:
Abdul Kinyenya (Batalo East, Oeganda)
Lilian Nabaggala Maxmillian(Batalo East, Oeganda)
Faizal Ddamba (Batalo East, Oeganda)
Melvin Fraenk (DOX & oprichter Artbeat Amsterdam)
Çağdas Gülum (DOX & Artbeat Amsterdam)
Anne Suurendonk (DOX & Artbeat Amsterdam)
Tom van Wee (DOX & Artbeat Amsterdam)
& 20 DOX Club performers

support act
Mariseya
locatie
zaterdag 10 oktober 2020

Afrovibes

Coronaproof rave met twaalf dansers.

geweest

We leven in een wereld waar samen dansen niet meer vanzelfsprekend is. Maar de behoefte om te feesten en het leven te vieren is groot. In een legale coronaproof rave brengen tien dansers je met constante elektronische muziek in een hypnotiserende trance. Symphony of 2020 is een dansvoorstelling met invloeden uit de Oegandese muziekscene.  Laat je meevoeren vanaf je stoel en voel de energie!

Een mix van muziekstijlen nemen je mee in een wereld waarin dansen transcendentie mogelijk maakt. Een dansvoorstelling waar lichaamsgrenzen kunnen vervagen en dans en spirituele ervaringen één kunnen worden. De voorstelling is onderdeel van een tweejarige samenwerking van DOX, Batalo East, ArtBeat Amsterdam en Afro_Vibes. In 2019 kwamen de Oegandeese makers van Batalo East naar Nederland, waar zij met DOX het publiek lieten samen komen in de half uur durende dansvoorstelling Symphony of Now. In het najaar van 2020 komt de voorstelling in aangepaste versie terug als Symphony of 2020: Met de dansers op de vloer en jij op een veilige coronaproof afstand in een stoel.

De samenwerking tussen DOX en danshuis Batalo East in Kampala vindt, door de Lockdown in Oeganda, plaats op afstand. Middels interactieve ZOOM sessies tussen choreografen Abdul Kinyenya, Lilian Nabaggala Maxmillian en (tevens dj) Faizal Ddamba van Batalo East en de choreografen Melvin Fraenk , Çağdas Gülum, Anne Suurendonk en (producer) Tom van Wee van DOX & ArtBeat Amsterdam. Samen delen ze een gemeenschappelijke passie voor de transformatieve kracht van ritme en muziek waar ze jou volledig in meenemen.

In het voorprogramma  Mariseya  - muziek Afro-R&B:
Mariseya is een in Den Haag geboren zangeres met roots in Ghana. Zij beschrijft haar muziek als AfroRnB. Deze muziek weerspiegelt duidelijk haar liefde voor RnB / soul en afro muziek. Met deze twee invloeden draagt ze bij aan haar stijl van afro muziek. Je ervaart met Mariseya altijd een nieuw gevoel met dit populaire muziek genre. Vibe is ook een belangrijk onderdeel van haar muziek en optreden. Mariseya zorgt voor deze vibe door het publiek altijd bij haar show te betrekken, wel bijzonder in deze corona tijden. Zij geeft een gevoel van verbondenheid waarmee haar optreden naar een nieuw niveau komt. Ze heeft gestaan op festivals als Lowlands, Nortseajazz, Eurosonic en heeft door Indonesië getoerd.