Programma

Tijden dagprogramma
Zaal open: 10.00 uur
Aanvang: 11.00 uur

Tijden Avondrecital
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Locatie
Hertz

Leve het Lied

Festival met dag- en avondprogramma

Geweest

De manifestatie Leve het lied! is georganiseerd door de vereniging de Vrienden van het Lied, het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting. Overdag vieren de Vrienden van het Lied hun 60-jarig bestaan en ’s avonds vieren het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting de 75e verjaardag van de wereldberoemde zanger Robert Holl.

Het dagprogramma begint om 11.00 uur en het avondrecital om 20.00 uur. Een dagkaart van €35 euro geeft toegang tot beide delen van het programma, maar u kunt er ook voor kiezen slechts een van beide te bezoeken. Tijdens het bestelproces kiest u voor alle twee de evenementen de plek van uw voorkeur en kaartsoort. Ook wanneer u uitsluitend naar een van beide onderdelen komt. Het is niet mogelijk om losse kaarten te kopen voor één van de evenementen.

Dagprogramma
Het 60-jarig Jubileum van de Vrienden van het Lied wordt gevierd met een gevarieerd en avontuurlijk programma in Hertz, Park 6 en Club Nine. Er klinken duetten, nostalgische liederen en modern repertoire door professionele musici. Conservatoriumstudenten treden op en onder hen een duo en trio, die onder de noemer LiedLab twee recitals in een nieuw jasje presenteren. Wie wil, kan lekker meegalmen tijdens het meezingconcert met Erlkönig of Ich grolle nicht.

Over de liedkunst valt ook veel te vertellen. Daarom ter verdieping drie interessante lezingen door drie verschillende sprekers. Zangcoryfee Jard van Nes begon haar internationale carrière bij de Vrienden van het Lied en wordt hierover geïnterviewd. Songwriter Spinvis vertelt over zijn vak, want er worden nog steeds liederen geschreven. Het wordt een feestelijke dag met een bruisend karakter, waarin de vele facetten van de liedkunst volop aan bod komen.

Avondrecital
Winterreise ligt Robert Holl na aan het hart, in zijn lange carrière als liedzanger heeft hij Winterreise misschien wel het meest gezongen, het is een werk dat altijd weer diepe indruk maakt.
Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag voert Robert Holl Winterreise uit samen met David Lutz, de pianist met wie hij al zijn leven lang samenwerkt. De stem van Robert Holl herken je uit duizenden, hij zingt met een ongelooflijke doorleefde expressie. Leve het lied!

Foto: zangeres Maartje Rammeloo