Shelter Sessions

We nemen regelmatig met artiesten een speciale 'TivoliVredenburg Unplugged' sessie op, vaak vlak voor hun show. Bekijk de sessies hieronder!

Sam & Julia

”Easy” & ”Not Your Heart”

Sam & Julia maken eigentijdse, verhalende Americana met een indie-randje. Sinds 2015 spelen ze samen en vullen ze elkaar met hun karakteristieke stemmen perfect aan. Afgelopen voorjaar verzorgde Blank samen met het de Utrechtse Judy Blank een geweldige livestream vanuit onze Pandora met o.a. de steengoede nummers Easy & Not Your Heart.

Judy Blank

”Fading Star” & ”Dark Matters”

De Utrechtse Judy Blank maakt een wonderschone liedjesmix van eigenwijze indiefolk, groovy americana en een snufje rock ‘n roll. Afgelopen voorjaar verzorgde Blank samen met het Amsterdamse indiefolk duo Sam & Julia een geweldige livestream vanuit onze Pandora met o.a. de steengoede nummers Fading Star en Dark Matters.

Sam Lewis

“What Does It Mean”

Singer-songwriter Sam Lewis is dankzij zijn soulvolle stem en fijne hand van songwriter een van de best bewaarde geheimen van de rootswereld. Hoewel, geheim? Zijn beroemde collega Chris Stapleton prees hem al aan als ‘een moderne Townes van Zandt’.

Sam Lewis & Judy Blank

“The Light”

Vlak voor zijn uitverkochte show in onze Club Nine nam de Amerikaanse singer-songwriter Sam Lewis een speciale ‘TivoliVredenburg Unplugged’ sessie op met de Utrechtse zangeres Judy Blank. Samen brengen ze het duet ‘The Light’ ten gehore.

Guy Verlinde

“I’m Your Man”

De Belgische bluesman Guy Verlinde kennen we van zijn stevige stampende band The Mighty Gators, waarmee hij een graag geziene gast was op de Europese bluespodia. Maar de Gators zijn opgedoekt en Verlinde is een andere weg ingeslagen: die van de akoestische blues & roots met dromerige fingerpicking, slidegitaar, een harmonica en (f)luisterliedjes die je naar de keel grijpen!

Grayson Capps

“New Again”

Grayson Capps is een echte dichter van de straat. Zijn nummers worden bevolkt door hoeren, zwervers, vagebonden en alcoholisten. De rootsrock-, blues- en countryzanger groeide op in Alabama, waar zijn vader vrienden om het kampvuur verzamelde om verhalen te vertellen en muziek te maken en luisteren. Met zijn rauwe stem zingt Grayson idealistische en droefgeestige teksten en zijn rauwe, rock ’n roll en country wordt bij vlagen getemperd door mooie gospel harmonieën en soulinvloeden.

Nathan Bell

“The Poisonous Snake”

Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk.

Bonnie Bishop

“Every Happiness Under The Sun”

Soms heb je gewoon even het juiste zetje nodig. Zoiets moet de soulvolle Amerikaanse countryzangeres Bonnie Bishop gedacht hebben toen ze in contact kwam met sterproducer Dave Cobb (bekend van o.a. Jason Isbell, Chris Stapleton en Sturgill Simpson). Bishop had er toen al een carrière van dertien jaar en vijf albums opzitten. Het leverde Bishop helaas niet de faam die ze hoopte en ze dacht er al over de brui aan haar grote muzikale droom te geven. Toen kruiste Cobb echter haar pad en die overtuigde haar om haar pure country bij te stellen naar een meer soul georiënteerde richting met het door Cobb geproduceerde en het in 2016 verschenen album ‘Ain’t Who I Was’ als geweldig resultaat. Country soul op zijn allerbest!

Daniel Donato

“Always Been A Lover”

Na jaren gitaar te hebben gespeeld in band als The Wild Feathers, Paul Cauthen en The Don Kelley Band gooide de 23 jarige gitaargeweldenaar Daniel Donato drie jaar geleden het roer om en besloot solo een poging te wagen! Een goede keuze, want samen met zijn geweldige band de Cosmic Country Band maakt hij steengoede ‘cosmic country’ oftewel experimentele country en bluegrass met een prominente rol voor zijn virtuoze elektrische gitaarspel.

Chance McCoy

“Way Over Yonder In The Minor Key”

Volgens de connaisseurs is Chance McCoy momenteel één van de meest veelbelovende namen uit de vermaarde Nashville-scene. Deze ‘jongeman met een oude ziel’ woonde in een hut in de Appalachen, waar hij worstelde om rond te komen van zijn vioollessen. Tot hij op een dag ineens een belletje kreeg van Old Crow Medicine Show of hij bij hen wilde aansluiten. Zijn talent lenend als een virtuoze multi-instrumentalist en singer-songwriter, leverde zijn werk op het album ‘Remedy’ hen een Grammy op. Na onder andere met Mumford and Sons, The Lumineers, Willie Nelson, Sturgil Simpson en Margo Price op het podium gestaan te hebben, vond McCoy het tijd voor een solo-album. Met Wander Wide (2019) laat hij de creatieve singer-songwriter in zichzelf naar boven komen.

Ian Siegal

“Sweet Souvenir”

De Engelse zanger/gitarist Ian Siegal is al jaren het best bewaarde geheim van de Europese bluesscene. Zijn schuurpapieren stemgeluid springt als eerste in het oor, maar Siegal heeft nog een grote kwaliteit: zijn veelzijdigheid. Hoe meer zijn carrière vordert, hoe meer uitstapjes hij maakt in de richting van roots en soul. Zo ook op zijn album All The Rage (2018), waarop Siegal samenwerkt met de Nederlandse blues-rootsband The Rhythm Chiefs, hetgeen een lekker groovende sound oplevert.