Romantiek op Zondag exclusief keuzeconcert

Romantiek op Zondag duikt in de hoogtijdagen van de Romantiek, de gouden eeuw van golvende symfonieën en iconische soloconcerten voor viool, piano of cello.

v.a. € 178 incl. servicekosten

Concerten in deze serie

zondag 10 oktober 2021

Nederlands Philharmonisch Orkest

Stravinsky - De Vuurvogel

Igor Stravinsky is voor velen synoniem met Le Sacre du printemps uit 1913, maar zijn internationale doorbraak beleefde hij drie jaar eerder, met het ballet L’Oiseaux de feu, De vuurvogel.

Bekijk dit concert
zondag 21 november 2021

Noord Nederlands Orkest

Strauss - Eine Alpensinfonie

Strauss beschrijft een bergbeklimming van elf uur, van zonsopgang tot zonsondergang, inclusief dwaalwegen, de euforie van het bereiken van de top, het magnifieke uitzicht en de onvermijdelijk storm bij de afdeling.

Bekijk dit concert
zondag 5 december 2021

Residentie Orkest met Liza Ferschtman

Prokofjev - Vioolconcert nr. 2

Prokofjevs Tweede Vioolconcert weerspiegelt het kosmopolitische karakter van de componist. Hij schreef het in Parijs, Centraal-Rusland en Azerbeidzjan, waarna Madrid de eer te beurt viel om de wereldpremière te hebben.

Bekijk dit concert
zondag 30 januari 2022

Nederlands Kamerorkest met Lucas & Arthur Jussen

Beethoven - Pianoconcert nr. 1 en 2

Het is ruim tien jaar geleden dat de Jussen-broers met een complete Beethoven-cd hun liefde voor de Duitse romanticus betoonden. Nu is het tijd voor de logische vervolgstap: een uitvoering van al zijn pianoconcerten, te beginnen met nr. 1 en 2.

Bekijk dit concert
zondag 20 maart 2022

Residentie Orkest

Bruckner - Symfonie nr. 9

Bruckners Negende Symfonie is zijn zwanenzang. Zo had hij het niet bedoeld maar zo eindigde het wel.

Bekijk dit concert
zondag 1 mei 2022

Phion

Rachmaninov en Brahms

Ook de grootste componisten voelden zich niet te goed om voort te borduren op het werk van anderen. Groot voordeel: de componist kon aan de slag met een van zijn lievelingsthema’s en kon aan de hand van dat thema zijn fantasie de vrije loop laten en zijn volledige kleurenpalet inzetten.

Bekijk dit concert
zondag 29 mei 2022

Residentie Orkest

Tsjaikovski - Symfonie nr. 6 'Pathétique'

Sjostakovitsj’ Tweede Celloconcert en Tsjaikovski's Pathétique. De ingrediënten: impulsieve hartstocht, een Russisch requiem, theatraliteit, onverholen neuroses, angsten en wanhoop.

Bekijk dit concert