Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

CloudNights

CloudNights is de bijna wekelijkse jazzavond in Club Nine, met expliciete aandacht voor de kleinschalige jazz. Concerten met de toplaag van de nationale- en internationale jazzscene, op zoek naar onderzoek en experiment.

Deze concerten zijn los te koop, maar ook als keuzeabonnement. Koop je vier of meer tickets? Dan kan je gebruik maken van het keuzeabonnement en ontvang je 15% korting. Lees hier meer over het keuzeabonnement.

Bestel serie

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

woensdag 4 september 2019

Test Propeller feat. Jeff Taylor & Henry Hey

Gloednieuwe muziek vol aanstekelijke grooves en intense teksten

De New Yorkse singer-songwriter Jeff Taylor werkte samen met o.a. Mark Guiliana en Donny McCaslin. Toetsenist en producer Henry Hey werkte met David Bowie aan de musical Lazarus. Samen met de Nederlandse Lazarus ritmesectie (Mark Haanstra op bas en Marc Schenk op drums), vormen ze Test Propeller, waarbij volledig nieuw repertoire centraal staat.

Bekijk dit concert
vrijdag 13 september 2019

Eric Vloeimans & Frank Woeste

CloudNights - Franse pianist en Nederlandse trompettist gaan de samenwerking aan

In de serie The Libretto Dialogues nodigt de Franse pianist Frank Woeste musici uit om zonder enige vorm van voorbereiding een van zijn composities te spelen. Na een zeer geslaagde sessie met Eric Vloeimans besloot het duo de samenwerking voort te zetten.

Bekijk dit concert
donderdag 19 september 2019

Anat Fort Trio

CloudNights - Israelische pianiste presenteert haar album Colour

Het trio van de Israelische pianiste Anat Fort (met Gary Wang op bas en Ronald Schneider op drums) speelt alweer twintig jaar samen en viert dit met de release van een nieuw album (Colours) en een uitgebreide tournee.

Bekijk dit concert
donderdag 26 september 2019

Under the Surface

CloudNights - Sfeervolle, bijna meditatieve muziek met dromerige melodieën

De veelzijdige slagwerker Joost Lijbaart presenteert het tweede album van zijn trio Under The Surface met gitarist Bram Stadhouders en zangeres Sanne Rambags. Verwacht sfeervolle, bijna meditatieve muziek met dromerige melodieën in een afwisselend landschap.

Bekijk dit concert
donderdag 3 oktober 2019

Jeroen van Vliet & Mete Erker

Duo-album release PLUIS - spannende improvisaties en mooie liedjes

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet presenteren hun nieuwe duo-album PLUIS. Dit album is het resultaat van dertig jaar intensief samenspel, en kenmerkt zich door spannende improvisaties en mooie liedjes; beeldend en poëtisch. Soms wrang, maar nooit vanuit donkerte.

Bekijk dit concert
donderdag 24 oktober 2019

Teus Nobel Liberty Group

CloudNights - Vrije composities met nadruk op improvisatie

Tien jaar na het voltooien van zijn jazzbachelor besloot trompettist Teus Nobel alsnog een jazzmaster te halen en zich tijdens zijn studie te richten op het intellectueel erfgoed van Woody Shaw. Direct na zijn cum laude afstuderen dook hij de studio in voor de opnames van een nieuw album, Journey of Man.

Bekijk dit concert
vrijdag 22 november 2019

Kika Sprangers Large Ensemble

CloudNights - Kleurrijke en meeslepende composities

Saxofonsite Kika Sprangers legt momenteel de laatste hand aan haar debuutalbum Human Traits. In het najaar staat ze in onze Cloud Nine met een uitgebreide bezetting. Voor de presentatie van haar album neemt ze haar vaste kwintet mee, drie zangeressen (Sanne Rambags, Anna Serierse en Marit van der Lei) en een vierkoppige blazerssectie.

Bekijk dit concert
zaterdag 30 november 2019

Ben van Gelder - Paradís

CloudNights - Composities geïnspireerd op een werk van schilder Marc Chagall

In opdracht van jazzpodium Bimhuis schreef saxofonist Ben Van Gelder een compositieopdracht getiteld Paradís. Het werk is geïnspireerd op een werk van schilder Marc Chagall en beeldt de zondeval van Adam en Eva uit, een balans tussen orde en chaos. Deze balans laat hij terugkomen in zijn eigen zoektocht naar de balans tussen het geschrevene en improvisatie.

Bekijk dit concert
zondag 15 december 2019

BRUUT! & Anton Goudsmit

... gaan surfen

De vijf heren doken in de platenkast van hun (groot) ouders en diepten gouden surfhits op uit de jaren ’60 van o.a. Dick Dale, The Beach Boys, Laika and the Cosmonauts en Benny Joy.

Bekijk dit concert
vrijdag 20 december 2019

Vein feat. Andy Sheppard

Zwitsers trio presenteert hun nieuwe album Symphonic Bop

Het Zwitserse trio VEIN herinnert het publiek er graag aan dat je het pianotrio kunt beschouwen als het kleinst mogelijke orkest. Voor dit concert nodigen ze een special guest uit: saxofoonlegende Andy Sheppard.

Bekijk dit concert
zaterdag 18 januari 2020

Michael Moore Fragile Quartet

CloudNights - Amerikaanse rietblazer met een prachtige toon en rijke muzikale fantasie

De in Californië geboren en in Amsterdam woonachtige rietblazer slaat een brug tussen de finesse van de Amerikaanse jazztraditie en de anarchie van de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Voor dit concert komt hij met zijn Fragile Quartet, met pianist Harmen Fraanje, bassist Clemens van der Feen en drummer Gerry Hemingway.

Bekijk dit concert
donderdag 30 januari 2020

Rembrandt Frerichs Trio - Grafitti Jazz

CloudNights - De beeldende kracht van straatkunst, vertaalt naar opzwepende jazz

Tijdens dit concert staat het nieuwe trioalbum Grafitti Jazz centraal, de eerste pure jazztrio plaat van Rembrant Frerichs in zes jaar. Met een persoonlijk verleden in de graffiti scene, laat pianist en componist Rembrandt zich meenemen door de kleurrijkheid, de spanning en sensatie van Graffiti, vertaald naar jazz.

Bekijk dit concert
vrijdag 15 mei 2020

Tineke Postma & Ralph Alessi

CloudNights - Jazzkwartet met bewonderenswaardig vakmanschap

Dit najaar brengt Tineke Postma een nieuw album uit, opgenomen met o.a. toonaangevend trompettist Ralph Alessi. Tijdens dit concert staan Postma en Alessi op het podium met Clemens van der Feen (bas) en Tristan Renfrow (drums), twee musici waarmee Postma vaker speelt.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement