Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Avontuurlijke muziek

De serie avontuurlijke muziek biedt plaats aan ensembles die boven op de ontwikkeling van de actuele muziek staan. Elk programma is samengesteld rondom authentiek werk van aansprekende componisten.

Voor deze concerten zijn alleen losse tickets verkrijgbaar.

Serieverkoop gestopt

Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

zondag 20 oktober 2019

Het Collectief

Uitvoering van de Portulan-Cyclus, geïnspireerd op Debussy

Het Brusselse kamermuziekensemble Het Collectief voert deze avond de cyclus Portulan uit, waarin Murails affiniteit met Debussy het best tot uiting komt.

Bekijk dit concert
zondag 3 november 2019

Silbersee

Hedendaagse componisten gaan de dialoog aan met klassieke werken uit de 20e eeuw

Twee gloednieuwe composities vieren hun wereldpremière: Transits van de Nederlander Arnold Marinissen en A te mia voce van de Italiaan Giuliano Bracci.

Bekijk dit concert
zaterdag 14 december 2019

Ives Ensemble

Richard Rijnvos neemt de suite van Schönberg onder de loep

In samenwerking met het Ives Ensemble bouwt Richard Rijnvos door aan de Riflesso-serie: kamermuziekwerken waarin hij reflecteert op klassiek repertoire en in het bijzonder de bezetting daarvan.

Bekijk dit concert
donderdag 20 februari 2020

Nieuw Amsterdams Peil

Tragikomische muziektheatervoorstelling ‘Het arsenaal der ongeleefde dingen’

Het arsenaal der ongeleefde dingen is een tragikomische muziektheatervoorstelling waarin de menselijke conditie in zeven tableaus visueel en muzikaal wordt verbeeld.

Bekijk dit concert
zondag 8 maart 2020

Asko|Schönberg

Muziek van Claude Vivier en Reza Namavar

Asko|Schönberg duikt in zijn eigen muzikale schatkamer en haalt de parels van de twintigste eeuw naar boven. Het ensemble richt zich nu op het oeuvre van Canadees Claude Vivier (1948-1983), die korte tijd in Utrecht studeerde en uiteindelijk in Parijs werd vermoord.

Bekijk dit concert
dinsdag 31 maart 2020

Roomful of Teeth

Achtstemmig vocaal ensemble

Roomful of Teeth beheerst zo’n beetje alle denkbare zangtechnieken en combineert dat met grensverleggende hedendaagse zangcomposities.

Bekijk dit concert
vrijdag 17 april 2020

Insomnio

Drie bijzondere vogelstukken

Verwonderlijk is het niet dat het gezang van vogels veel componisten tot voorbeeld strekt. Insomnio brengt drie bijzondere vogelstukken bij elkaar. De Koreaans-Nederlandse componist Seung-Won Oh schrijft voor deze gelegenheid een nieuw werk.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Keuzeabonnement