Avontuurlijke muziek

Avontuurlijke muziek ontstaat bij de gratie van grensoverschrijdingen, gedurfde samenwerkingen en actuele verkenningen. Dit is muziek op het scherpst van de snede, waarin de grote onderwerpen van deze tijd resoneren. Een kraamkamer voor aanstormend compositietalent en ensembles die hun voortrekkersrol serieus nemen.

v.a. € 190 Inclusief servicekosten.

Concerten in deze serie

woensdag 9 september 2020

Asko|Schönberg

Openingsconcert Gaudeamus Muziekweek

Asko|Schönberg neemt een dwarse duik in de afgelopen 75 jaar en speelt werk van componisten die een nauwe band met Gaudeamus hadden én hebben.

Bekijk dit concert
zondag 18 oktober 2020

New European Ensemble

1984

Een nieuwe lezing van het klassieke verhaal van Orwell uit 1949 met muziek, tekst en beeld. Hoe relevant 1984 nog steeds is, bewijst de beroemde klokkenluider Edward Snowden die vanuit ballingschap meewerkt aan de voorstelling op video.

Bekijk dit concert
woensdag 18 november 2020

Jacob TV

The Freedom Songs

The Freedom Songs is een ode aan de vrijheid. Naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding duikt Jacob TV (componist Jacob ter Veldhuis) in de betekenis van vrijheid.

Bekijk dit concert
dinsdag 8 december 2020

Slagwerk Den Haag

Glass Interludes

De ontwikkeling van het slagwerk en de minimal music gaan hand in hand. Philip Glass’ vroege radicale werken vormen de inspiratiebron voor deze voorstelling van Slagwerk Den Haag. Een avond om de geest leeg te maken en de ervaring voorop te stellen.

Bekijk dit concert
woensdag 13 januari 2021

New European Ensemble

Grensvariaties

P.F. Thomése is een meesterverteller. Een voorstelling over verhardende en vervagende grenzen, waarin humor een sleutelrol speelt.

Bekijk dit concert
zondag 14 februari 2021

Herz Ensemble

Kate Moore & Friends

The Crow and Other Short Stories van de Australisch-Nederlandse componist Kate Moore is geïnspireerd op de epische verhaalcycli van de Keltische mythologie: The Canterbury Tales, Beowulf en de Proza-Edda.

Bekijk dit concert
vrijdag 12 maart 2021

Asko|Schönberg

Odysseus

Een stormachtige reis vol virtuositeit en dramatiek tekent het nieuwe werk Odysseus van componist Calliope Tsoupaki en beeldend kunstenaar-fotograaf Awoiska van der Molen. Wat gebeurt er als we de controle dreigen te verliezen?

Bekijk dit concert
vrijdag 16 april 2021

Maya Fridman & Cello Octet Amsterdam

Severade

In Shalygins nieuwe werk ontmoet de intuïtieve folklore uit het oosten de rationele kunstopvatting van het westen. Temidden van het fenomenale Cello Octet Amsterdam speelt en zingt Fridman op deels speciaal voor dit concert ontwikkelde instrumenten.

Bekijk dit concert

Stel uw eigen serie samen

Liever andere concerten dan de selectie hierboven? Stel zelf een keuzeabonnement samen. Bij aankoop van vier of meer concerten ontvangt u 15% korting op de totaalprijs.

Stel samen