menu zoeken
Naar agenda

Route & Parkeren

TivoliVredenburg ligt in het hart van Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal. Er zijn nog altijd verbouwingen in het gebied, waardoor de bereikbaarheid niet optimaal is. We raden dan ook aan om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen.

 

Openbaar Vervoer

Als je niet in Utrecht woont dan raden wij je aan om met de trein of bus te komen. TivoliVredenburg ligt op circa 5 min. loopafstand van Utrecht Centraal en Hoog Catharijne.

De dichtstbijzijnde bushaltes zijn:
- Vredenburg, direct naast TivoliVredenburg (lijnen 2, 7, 8, 14, 18, 28, 55, 128 en de nachtbussen 412, 441, 447, 452, 474, 477, 495, N50, N81 en N107).
- Utrecht Centraal Station, Centrumzijde, op 5 minuten lopen afstand.
- Sint Jacobsstraat, op enkele minuten lopen afstand (lijnen 1, 3, 4, 5, 6, 27 en 450).
- Neude, op 5 minuten lopen afstand (lijnen 51, 52, 53, 74, 77 en 251).

 

Bereik TivoliVredenburg te voet vanaf Station Utrecht Centraal

Loop vanaf het perron naar de stationshal en richting winkelcentrum Hoog Catharijne. Ga vanaf het gloednieuwe stationsplein (met het iconische bollendak!) Hoog Catharijne binnen en sla bij binnenkomst linksaf. Volg het pad naar rechts (richting H&M en C&A), loop rechtdoor en ga de roltrap af. Kijk links naar buiten en je ziet TivoliVredenburg!

Bij deze route kan gebruik gemaakt worden van roltrappen en liften. De route is ook 's avonds en 's nachts toegankelijk.

 

Fietsenstallingen

Kom je met de fiets? In de directe omgeving van TivoliVredenburg bevinden zich meerdere beveiligde fietsenstallingen waar je fiets droog, veilig en gratis kan worden gestald. We raden de bewaakte fietsenstalling Vredenburg aan, de ingang zit aan de kant van de busbaan.

Openingstijden U-Stal (bewaakte fietsenstalling Vredenburg):
maandag t/m woensdag: 7.00 - 0.00. De stalling is permanent open vanaf donderdagmorgen 7.00 uur t/m zondagavond 0.00 uur.

 

Auto & Parkeren

Adres voor de routeplanner: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht.

P+R garage De Uithof
Je hebt de mogelijkheid om te parkeren bij Transferium P+R Uithof gelegen aan de A28, vanwaar stadsbuslijn 28 rechtstreeks in 17 minuten naar TivoliVredenburg rijdt, de bus stopt bij halte Vredenburg, recht tegenover de ingang. Bekijk hier het adres, de openingstijden en de tarieven.

Als je liever voor de deur wilt parkeren dan kun je gebruik maken van een van de zes parkeergarages van Hoog Catharijne die in de directe omgeving van TivoliVredenburg liggen. Wij raden de volgende parkeergarages aan:

- P5 Hoog Catharijne (Rijnkade 16)
1184 parkeerplaatsen, mindervalidenplaatsen aanwezig, lift aanwezig.

De tijdelijke ingang van P5 bevindt zich aan het Vredenburgplein, op de hoek met Achter Clarenburg. Volg bij het verlaten van de parkeergarage de bordjes Uitgang binnenstad en Uitgang Hoog Catharijne. Sla linksaf en loop rechtdoor over het plein, aan de linkerzijde ligt TivoliVredenburg.

- P1 Hoog Catharijne (Spoorstraat 22)
359 parkeerplaatsen, 8 mindervalidenplaatsen, lift aanwezig.
- P2 Hoog Catharijne (Spoorstraat 17)
334 parkeerplaatsen, 7 mindervalidenplaatsen, lift aanwezig.
- P3 Hoog Catharijne (Stationsstraat 152)
451 parkeerplaatsen, 8 mindervalidenplaatsen, lift aanwezig.
- P4 Hoog Catharijne (Stationsstraat 29)
391 parkeerplaatsen, 2 mindervalidenplaatsen, lift aanwezig.
- P6 Hoog Catharijne (Rijnkade 3)
379 parkeerplaatsen, 8 mindervalidenplaatsen, lift aanwezig.

Daarnaast bevinden zich de volgende parkeergarages ook op loopafstand:
Parkeergarage Paardenveld (Kroonstraat 9)
- 384 parkeerplaatsen
Parkeergarage Bijenkorf / La Vie (Sint Jacobsstraat 1)
325 parkeerplaatsen, lift aanwezig.
Parkeergarage Springweg (Strosteeg 83)
409 parkeerplaatsen, lift aanwezig.

Een overzicht van alle parkeergarages in de binnenstad is hier te vinden.

 

Parkeren mindervaliden

In de buurt van TivoliVredenburg bevindt zich een aantal parkeergarages met parkeermogelijkheid voor mindervaliden. Wij adviseren gebruik te maken gebruik te maken van parkeergarage Rijnkade (Rijnkade 6). Vanaf deze parkeergarage heb je minder last van de bouwput die zich momenteel naast ons bevindt. Je kunt bij de parkeergarage informeren over de beschikbaarheid van de plaatsen via telefoonnummer 030 - 239 90 00.

Daarnaast kun je gratis parkeren op gehandicapten plaatsen in de buurt (Varkenmarkt 16 en Bergstraat 54 zijn op korte afstand van TivoliVredenburg). Mochten deze plaatsen bezet zijn, dan kun je gratis op één van de reguliere betaalplekken parkeren. Let op! Je mag niet op plekken gaan staan die gereserveerd zijn voor vergunninghouders.