Ontdek een nieuwe kant van TivoliVredenburg

TivoliVredenburg krijgt een nieuwe entree aan het Vredenburgplein. Nu staat ons gebouw nog met de rug naar de binnenstad. Die achterkant wordt een voorkant. Wij gaan de vervallen, monumentale vleugel van architect Herman Hertzberger in ere herstellen. En maken we er weer een inspirerende, culturele ontmoetingsplek van. Waar iedereen de hele dag welkom is.

Van donker en gesloten naar licht en open

Wij willen de Grote Zaal van TivoliVredenburg omringen met uitnodigende foyers en pleinen. De oorspronkelijke houten vloer komt terug, we creëren een zee aan ruimte, en met natuurlijk licht en verlichting komt de bouwstijl weer tot leven.

Straks loop je hier overdag vrij naar binnen om rond de Grote Zaal te wandelen, een expositie te bekijken, van muziek te genieten of even een blik te werpen op een repetitie of soundcheck. Je drinkt hier wat met vrienden, of je werkt er met uitzicht op de Dom. Een groot, kleurrijk wandtextiel omarmt iedere bezoeker. De nieuwe inrichting van deze zijde van TivoliVredenburg maakt van elk bezoek een feestje.

Monumentaal en duurzaam

Ooit stemde Utrecht massaal voor het behoud van de Grote Zaal. Nu krijgt deze publiekslieveling aan het Vredenburgplein weer haar eigen ingang en de omlijsting van foyers, pleinen en straten die ze verdient. Door de verbouwing wordt het gebouw ook een stuk duurzamer, dankzij goede isolatie en ledverlichting. Er komt een tuin op het dak en in de omliggende straten meer groen en speelse verlichting.