MENU
HOME
Le Concert Spirituel

Le Concert Spirituel

Festival Oude Muziek Utrecht

programma

Benevolo Missa Si Deus pro nobis, voor 16 stemmen. De misdelen worden afgewisseld met o.m. Palestrina Beate Es, Virgo Maria; Frescobaldi Canzone; Monteverdi Cantate Domino en Gregoriaanse muziek
Benevolo Magnificat, voor 16 stemmen

vanaf
12,00
aanvang
20:00
Rang 1
Regulier
€ 40,00
CJP
€ 31,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
Rang 2
Regulier
€ 38,00
CJP
€ 31,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
Rang 3
Regulier
€ 36,00
CJP
€ 31,00
Sprinten < 30 jaar
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • klassiek
  • symfonisch
  • festival oude muziek
  • grote zaal

Aart van der Wal

Opus Klassiek
Dit is wat een topensemble als Le Concert Spirituel vermag: zich van hoogtepunt naar hoogtepunt bewegen zonder een zweem van aarzeling of onzekerheid.

Herve Niquet combineert revolutionair vuur, rotsvast geloof in de muziek en de musici die hem zijn toevertrouwd met een flamboyante persoonlijkheid. Dat kan een riskante combinatie zijn, maar niet bij Herve Niquet en Le Consert Spirituel. Hun concerten waren de laatste jaren bij het Festival Oude Muziek zonder uitzondering hoogtepunten van het festival. Het heeft er misschien mee te maken dat Niquet zowel een professionele zangcarriere had en een klavecinist en organist met een missie was, wat hem een diep inzicht gaf in stijlgetrouwe uitvoeringspraktijken en details. De contra-reformatie probeerde het vuur van de Reformatie te overtroeven met kolossale, veelstemmige missen, ook dat is een specialiteit van Le Consert Spirituel en hun dirigent.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.