MENU
HOME
Workshop door Reinier Baas: compositie en improvisatie

Workshop door Reinier Baas: compositie en improvisatie

weekendworkshop door Reinier Baas

aanvang
10:00
  • jazz
  • ujazz
  • reinier baas
  • workshop
  • het muziekhuis

Locatie: Het Muziekhuis

I.s.m. UJazz organiseert TivoliVredenburg workshops voor enthousiaste amateurmuzikanten. In één weekend werk je onder begeleiding van een professionele muzikant toe naar een presentatie in TivoliVredenburg. Aanmelden kan via onderstaand e-mailadres.

“Composition is just improvisation slowed down and improvisation is just composition sped up”, aldus Wayne Shorter. Hoe kun je simpele technieken toepassen om van één idee een hele compositie te maken? Hoe ga je om met een leeg vel papier? Hoeveel regels moet je kennen om ze aan je laars te kunnen lappen? Wat doe je als je geen inspiratie hebt, of nog nooit een stuk hebt geschreven? Geschikt voor iedereen met een basiskennis van zijn of haar instrument, harmonieleer en muzieknotatie. We gaan meteen aan de slag met schrijven en de composities met elkaar spelen.

Gitarist en –componist Reinier Baas studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en was finalist bij de Deloitte Jazz Awards. Sindsdien speelt hij op toonaangevende podia en ontving een Edison in de categorie Jazz/World Nationaal. Hij staat sinds 2010 aan het hoofd van ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’. In 2016 kwam ‘Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix’ uit, een compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival. Hierin verenigt hij doorgecomponeerde muziek en improvisatie met elkaar. Als docent is Reinier Baas verbonden aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam en gaf hij masterclasses aan diverse conservatoria.

Data workshop:

Zaterdag 22 en zondag 23 april

Tijd:

10.00 - 15.30 uur

Plaats: 

Muziekhuis Utrecht      
Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht                             
www.muziekhuisutrecht.nl

Presentatie:

Zondagavond 23 april in TivoliVredenburg

Kosten:

Ujazz leden €49,- overige €59,-

Aanmelding en informatie:

workshop@ujazz.nl

 


 

 

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.