MENU
HOME
Geluk is een keuze door Franka Karsten (The School of Life)

Geluk is een keuze door Franka Karsten (The School of Life)

De Langste Nachten festival

 
aanvang
21:00
eindtijd
22:00
  • wintergarten
  • beschouwing
  • school of life
  • de langste nachten
  • plein 6

Is geluk iets wat je overkomt en waar je zelf geen invloed op hebt? Kan je het geluk regisseren en in je leven vormgeven? Wat is het verschil tussen geluk en genot? We zijn meer dan ooit bezig met zelfverrijking, betekenis en 'gezond denken'. Er worden blogs volgeschreven over hoe we het pad naar geluk het beste kunnen bewandelen en overal krijg je, gevraagd of ongevraagd, advies om je geluksniveau omhoog te brengen. Maar wanneer we op de verkeerde manier geluk najagen, worden we vaak alleen maar ongelukkiger.

Aan de hand van historische, filosofische en psychologische beschouwingen van vroeger én nu bespreken we hoe de kijk op geluk in de loop der jaren is veranderd en wat voor gevolgen dat heeft op ons leven. We stellen ons de vraag: is verlangen naar geluk wel een goed uitgangspunt ? En hoe kunnen we leren om op een betere manier ongelukkig te zijn?

 

Deze talk is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.