MENU
HOME
CloudNights: Oene van Geel

CloudNights: Oene van Geel

uitvoerenden

Oene van Geel - altviool & cajon
Mark Haanstra - basgitaar
George Dimitriu gitaar & altviool

vanaf
12,00
aanvang
21:00
.
Regulier
€ 14,50
UJAzz
€ 12,00
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • jazz
  • cloudnights
  • altviool
  • basgitaar
  • sudoku
  • club nine

Er zijn bij dit concert zowel zit- als staanplaatsen. 

Oene van Geel heeft zijn eerste soloalbum uitgebracht: Sudoku. Dat viert hij met een tournee met speciale muzikale vrienden. Op deze avond speelt hij samen met basgitarist Mark Haanstra en gitarist / violist George Dumitriu.

Mark en Oene vormen het duo Haanstra en Van Geel:

Het zal niet vaak voorkomen, een altviool en basgitaar duo. Toch ligt het in dit geval voor de hand. Mark Haanstra en Oene van Geel spelen al zo'n 20 jaar samen: Het begon met Geel, waarmee in 1998 de Dutch Jazz Competition werd gewonnen. Daarna was er het drumloze kwartet Mosaic. Bhedam bracht ze vele malen naar India en was hiermee een van de voorlopers die Zuid-Indiase invloeden in de Nederlandse jazz scene bracht. Uiteindelijk was er het Oxymore Quintet wat in een korte tijd hoge ogen gooide bij pers en publiek.

Na een periode waarin beide muzikanten volop bezig waren met andere formaties werkten ze weer samen op de Boy Edgar Prijsuitreiking van Oene in 2013. Dat voelde als muzikaal thuiskomen en beide heren stonden te popelen om weer samen het podium te betreden en nieuwe muzikale avonturen aan te gaan. Dit resulteerde uiteindelijk in deze uitdagende bezetting.

De luisteraar krijgt veel contrasten voor de kiezen. Van explosieve Balkanrock tot mooie intieme songs. Altijd met veel improvisatie, en een gelijkwaardige rol voor beiden. Maximaal contrast in een minimale bezetting, maar altijd een hechte klank. De chemie tussen de twee is het fundament waar alles op gebouwd wordt. 

De samenwerking tussen Oene en George is van recenter datum maar er was direct een enorme klik tussen beiden. Oene: ‘George is een geweldige gitarist en violist! Zijn kennis van muziek in de brede zin is zo groot dat hij alles kan mengen tot een geheel eigen geluid. We zijn heel blij dat hij als speciale gast meedoet in TivoliVredenburg’.

Wellicht vind je ook interessant

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.