MENU
HOME
The Future of Work I

The Future of Work I

Hoe ziet de arbeidsmarkt van de toekomst eruit?

programma

Joop Schippers
Gijs van Dijk
Annemarie van den Berg
Nationale Denktank
Elisabeth van den Hoogen

vanaf
7,50
aanvang
19:30
.
Regulier
€ 12,50
Student
€ 7,50
deze prijzen zijn inclusief servicekosten
  • anders
  • werk
  • arbeidsmarkt
  • joop schippers
  • cloud nine
  • kennis
  • uu

Wat hebben vijftigplussers, flexwerkers, mantelzorgers, jongeren of mensen met een migrantenachtergrond met elkaar gemeen? Allen hebben zij een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Ze dreigen hun baan te verliezen of vinden het lastig er één te vinden. Ze hebben een baan, maar geen zekerheid. Ze willen veel, maar kunnen hun talenten niet ontplooien. Nu niet, en ook voor de toekomst ziet het beeld er niet rooskleurig uit. 

Hoe ontwikkelt de Nederlandse arbeidsmarkt zich en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we voor iedereen kansen scheppen op de arbeidsmarkt? Dat is het thema van The Future of Work I. In het programma vertelt hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers (Universiteit Utrecht) voor welke uitdagingen we op de arbeidsmarkt staan. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat we in Nederland voor iedereen -  jong en oud, hoog- en laagopgeleid, zwart en wit - passend werk kunnen organiseren?

Na afloop van zijn lezing gaat Schippers onder leiding van Elisabeth van den Hoogen in gesprek met Annemarie van den Berg (directievoorzitter Rabobank Utrecht), Tweede Kamerlid Gijs van Dijk en vertegenwoordigers van de Nationale Denktank.
__

Joop Schippers is als hoogleraar Arbeidseconomie verbonden aan het departement Economie van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van Universiteit Utrecht. Schippers' expertise betreft in het bijzonder genderverschillen op de arbeidsmarkt en de positie van oudere werknemers. Schippers is een veelgevraagd commentator bij arbeidsmarktontwikkelingen in de media. Voor zijn bijdragen het overbrengen van wetenschappelijke kennis naar een breder publiek ontving hij begin 2013 de eerste PubliPrijs van de Universiteit Utrecht.    

Gijs van Dijk is Tweede Kamerlid namens de PvdA. Voor zijn Kamerlidmaatschap werkte Van Dijk o.a. voor de Algemene Onderwijsbond en de vakbeweging FNV. Van de laatste organisatie was hij van 2013 – 2017 vice-voorzitter. In september diende Van Dijk samen met twee andere Kamerleden een initiatiefwet in om payroll medewerkers meer rechten te geven. 

 

Annemarie van den Berg  studeerde onder meer aan de Landbouw-universiteit Wageningen en behaalde een MBA op Nyenrode. Zij werkt al ruim een kwart eeuw in de bancaire wereld, eerst bij de ING en vervolgens bij de landelijke Rabobank. In 2013 werd Van den Berg benoemd tot directievoorzitter van Rabobank Utrecht. 

 

-
The Future of Work I is een programma van de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg. Dit is het eerste deel van een driedelige serie. De volgende twee programma's zijn:

* Donderdag 18 januari | The Future of Work II | Paul Boselie over de skills en mogelijkheden van de werknemer van de toekomst.
* Donderdag 15 maart | The Future of Work III | Belle Derks over de ontwikkeling van man-vrouw verhoudingen op het werk.

Wie een kaartje voor alledrie de programma's koopt, betaalt slechts €32,50 in plaats van €37,50. Op het moment dat je alledrie de programma's in je winkelmandje stopt, wordt bij het afrekenen de korting doorgerekend. Bekijk hier het programma op de website van de Universiteit Utrecht.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door Cloud Nine

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.