Club Nine


Club Nine is één van de zalen in TivoliVredenburg. Klik hier voor een routebeschrijving.

 

Praktische informatie

Club Nine is toegankelijk via de trap vanaf het plein op de zesde verdieping. De zaal is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking: kijk hier voor meer informatie.

Achtergrondinformatie

Helemaal bovenin TivoliVredenburg, op een hoogte van 47 meter, ligt Club Nine. De ruimte is oorspronkelijk bedacht als cafégedeelte van de aangrenzende, grotere Cloud Nine-zaal, maar wordt daarnaast ook ingezet als volwaardig, op zichzelf staand podium, met optredens in een intieme setting. Ook vinden regelmatig opnames voor televisieprogramma Vrije Geluiden (VPRO) plaats in Club Nine.

Club Nine is onderdeel van drie verschillende ruimtes: de aangrenzende Cloud Nine-zaal, het club- en cafégedeelte met podium (Club Nine), en een workshop- en sessieruimte op de achtste verdieping met ruimte voor ongeveer 20 personen. De biotoop is ontworpen door Thijs Asselbergs en is bij de opening van TivoliVredenburg in 2014 voor het eerst in gebruik genomen. Kenmerkend voor de ruimtes is de houten bekleding, wat voor een warme uitstraling zorgt.

Details

Architect: Thijs Asselbergs
Programma: intieme concerten, comedy, lezingen en veel meer
Capaciteit: 100-150
Locatie: 9e verdieping