Route & Parkeren

TivoliVredenburg ligt in het hart van Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal. Er zijn nog altijd verbouwingen in het gebied, waardoor de bereikbaarheid niet optimaal is. We raden aan om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen.

 

Openbaar vervoer

Als je niet in Utrecht woont raden wij je aan om met de trein of bus te komen. TivoliVredenburg ligt op circa 5 min. loopafstand van Utrecht Centraal en Hoog Catharijne.

De dichtstbijzijnde bushaltes zijn:
- Vredenburg, direct naast TivoliVredenburg
- Utrecht Centraal Station, Centrumzijde, op 5 minuten loopafstand.
- Sint Jacobsstraat, op enkele minuten loopafstand
- Neude, op 5 minuten loopafstand

 

Te voet vanaf Station Utrecht Centraal

Loop vanaf het perron naar de stationshal en richting winkelcentrum Hoog Catharijne. Ga vanaf het stationsplein (kijk ook even omhoog voor het iconische bollendak) Hoog Catharijne binnen en sla bij binnenkomst linksaf. Volg het pad naar rechts (langs de H&M en C&A), loop rechtdoor en ga de roltrap af. Kijk links naar buiten en je ziet TivoliVredenburg.

Bij deze route kan gebruik gemaakt worden van roltrappen en liften. De route is ook 's avonds en 's nachts toegankelijk.

 

Fietsenstallingen

Kom je met de fiets? In de directe omgeving van TivoliVredenburg bevinden zich meerdere bewaakte fietsenstallingen waar je fiets droog, veilig en gratis kan worden gestald:

U-Stal Vredenburg
maandag t/m woensdag: 07.00 - 01.00 uur
donderdag vanaf 07.00, permanent open t/m maandag 01.00 uur

U-Stal Laag Catharijne
maandag t/m woensdag: 07.00 - 01.00 uur
donderdag t/m zaterdag: 07.00 - 04.00 uur
zondag: 11.30 - 01.00 uur

U-Stal House Modernes
Maandag t/m woensdag: 07.00 - 01.00 uur
Donderdag vanaf 07.00 uur, permanent open t/m maandag 01.00 uur

Daarnaast zijn er rondom Utrecht Centraal nog verschillende andere bewaakte fietsenstallingen van de NS, bijvoorbeeld bij het Stationsplein en Jaarbeursplein.

 

Auto & Parkeren

Adres voor de routeplanner: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht.

In de directe omgeving van TivoliVredenburg kun je parkeren in een van de verschillende parkeergarages van Hoog Catharijne (P1 t/m P6). Daarnaast bevinden zich nog een aantal andere parkeergarages op loopafstand (Paardenveld, Bijenkorf/LaVie en Springweg). Bezoek je een concert in TivoliVredenburg, dan krijg je een aantal dagen voor je bezoek de mogelijkheid een parkeerplek te reserveren in P1, P4 of P5 tegen een voordelig tarief.

Let op: in het centrum/stationsgebied en rondom TivoliVredenburg, werkt navigatie niet altijd goed. We raden je aan om de navigatie uit te zetten en de borden te volgen.

Een actueel overzicht van de parkeergarages in de binnenstad is hier te vinden.

 

Kiss & Ride

Aan de Catharijnesingel, ter hoogte van Kitchen Bar Danel, is een kiss & ride aangelegd. Hier kunnen touringscars en auto's kort parkeren om bezoekers af te zetten of op te halen.

 

Parkeren voor bezoekers met een beperking

In de buurt van TivoliVredenburg bevindt zich een aantal parkeergarages met parkeermogelijkheid voor mindervaliden. De dichtstbijzijnde is parkeergarage P5 Hoog Catharijne, met 16 mindervaliden-parkeerplaatsen en een lift. Daarnaast kun je gratis parkeren op mindervalidenplaatsen in de buurt (Varkensmarkt 16 en Bergstraat 54 zijn op korte afstand van TivoliVredenburg).

Met een gehandicaptenparkeervergunning van de Gemeente Utrecht is het ook toegestaan om gratis te parkeren op plekken waar betaald parkeren is. Behalve op plekken met het bord ‘Vergunninghouders’. Deze parkeervergunning is gratis aan te vragen, ook als je buiten Utrecht woont.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en onze zalen.