Blog-O-Matic

Blog-O-Matic is de maandelijkse festivalkrant van Pop-O-Matic. Een popculturele recap van de nieuwste tracks, de meest opvallende revivals, de mooiste soundtracks en wat verdwaalde (fun)facts.

Pop-O-Culture

We moeten we het hebben over All Of Us Strangers met Paul Mescal (Aftersun) en Andrew Scott (Fleabag). Een eindeloos ontroerende film met een geweldige 80s soundtrack. Het hoogtepunt is misschien wel de club scène met op de achtergrond de Chicago house klassieker Promised Land. Zo’n nummer dat van Daft Punk tot Peggy Gou artiesten blijft inspireren. Het was even zoeken in de krakende krochten van YouTube, maar de originele video staat er nog op. Terwijl deze archeologische opgraving bijna uit elkaar valt als je er te lang naar kijkt, staat de boodschap nog recht overeind:

Brothers, Sisters
One Day we will be free.
From Fighting, Violence,
People Crying in the Streets.

Pop-O-Classic

Het zijn gouden dagen voor film en muziek. Voor liedjes onder scènes. Voor needle drops. De film Saltburn alleen al is verantwoordelijk voor een dansavond vol serieuze revivals. Van het mooiste liedje van de Pet Shop Boys (Rent) tot de bijna alweer vergeten Cold War Kids. Door de soundtrack zijn de streaming aantallen van zeroes clubhit Perfect (Exceeder) verdubbelt. Maar dat alles verbleekt bij de tweede jeugd die Sophie Ellis-Bextor nu beleeft. Dankzij de vrij iconische naaktscène is Murder On The Dancefloor van Europa tot Amerika en Azië weer terug in de charts:

Pop-O-Banger

Deze kwam uit precíes op de dag van de vorige Pop-O-Matic. Terwijl er op de balkons gretig geminigolfd werd, hoorde een uitverkochte Ronda voor het eerst de samenwerking tussen Justice en Tame Impala. Het beste van DRIE werelden. De verslavende melancholie van Kevin Parker, de duistere disco van Justice én de invloed van een mid jaren negentig hardcore track (The Flow) van Nederlands producer Jorn Hanneman. Hij werd wakker gebeld door team Tame Impala. Of ze hem credits mochten geven voor alle inspiratie? And justice for all!!

Pop-O-Secret

Staat Justice op Best Kept Secret, Lowlands heeft ook een aantal bangers op de lineup staan. Fred Again.. voorop. Maar de favoriet van de Pop-O-Matic is Brits rapper Flowdan. Als de Barry White van de UK hip hop onthaast zijn lage stem per direct en laat massa’s ADHD slachtoffers voor even ontspannen. Zijn tracks met Skrillex (ook op Lowlands) “Rumble” en met Chase & Status “Baddadan” waren twee van de meest diepe vloerverbranders van het afgelopen jaar. Hier hoor je hem samen met Duits producer Innellea. Een track waarover hij zelf zegt tegen Mixmag: “‘Forward Forever’ is about relentless progress regardless of life’s obstacles”. Daar sluiten wij ons maar wat graag bij aan.

Volgende Pop-O-Matic

Pop-O-Playlist