menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 19 oktober 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Vive La Fête

Electrorock | 15 jaar De Helling

20,-

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

support
Cordon Rouge
aanvang
20:15
zaal open
19:30

Sinds De Helling in 2003 haar deuren opende heeft menig act memorabele optredens gegeven in het poppodium. Geheel in die traditie viert De Helling haar 15-jarig jubileum met een divers programma. Met vanavond: Vive La Fête

Het Vlaamse duo Vive La Fête is de ideale band om de vrijdagvond van het feestweekend te vullen, al was het maar omdat ze hier ook in het openingsweekend van De Helling stonden. Danny Mommens (ex-bassist van dEUS) en Els Pynoo maken al eenentwintig jaar dansbare electrorock met een vleugje kitsch, een scheutje new wave en in de achtergrond hoor je altijd wel een Frans chanson – het soort muziek waarvoor het woord ‘gruizig’ is uitgevonden. Begin dit jaar verscheen hun nieuwe album Destination Amour – de eerste single laat er geen misverstand over bestaan: A Paris !

Cordon Rouge
Een blind date in Parijs, voorjaar 2017. De vonk slaat meteen over. De wijnvloeit rijkelijk die avond, en aan het eind van de nacht bekennen zij en hij elkaar hun heimelijke liefde. Die voor Franse popmuziek in het algemeen en Serge Gainsbourg in het bijzonder. Sindsdien werken producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken aan een album met eigentijdse chansons: beïnvloed door de Franse pop uit de jaren ’60 en '70, met een elektronische aanpak die verraadt dat het inmiddels 2018 is. Soms met een knipoog, nooit als parodie. Net als Gainsbourg zelf.

Wellicht vind je ook interessant

do 15 nov 2018

Het Zesde Metaal

Rijk gearrangeerde rockmuziek in het West-Vlaams

vr 23 nov 2018

Lambert & Dekker

Project van neoklassieke pianist Lambert en Rue Royale-zanger Brookln Dekker

do 27 dec 2018

3e Keesdag met Kees van Hondt

Kees in het Chinees

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord