zaterdag 26 september 2020

UJazz Weekendworkshop door Arend Niks

Avontuur en intuïtie

zaterdag 26 september 2020

UJazz Weekendworkshop door Arend Niks

Avontuur en intuïtie

Dit evenement is coronaproof georganiseerd, de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM worden volledig gevolgd. Daarom kunnen er maar negen deelnemers inschrijven. 

Waar speel je wat en op welke manier? Muziek maken is keuzes maken. Het maakt niet uit of je een standard, een groove of helemaal vrij speelt. Wat moet je doen om een riff spannend te houden? Hoe kun je improviseren zodat je binnen een bepaalde sfeer blijft?

In deze workshop gebruiken we verschillende uitgangspunten, van uitgeschreven stukken, standards, experimentele stukken tot vakantiefoto’s. Dus bijvoorbeeld Lee Morgans ‘Sidewinder’, een Ethiopische Folksong, maar ook een grafische partituur gebaseerd op een sci-fi verhaal van Kurt Vonnegut. Neem zelf ook muzikale ideeën mee, die we gezamenlijk tot een groepsimprovisatie kunnen uitwerken. De focus ligt op improvisatie en in dienst van de muziek spelen. Je leert meerdere aspecten van je speelstijl aan te spreken zodat je sneller muzikaal relevante keuzes kan maken.

Arend Niks
Arend Niks werkt als drummer, componist, theatermaker en artistiek leider. Vanuit een pop-achtergrond is hij met frisse blik jazz en geïmproviseerde muziek gaan spelen. Hij werkte onder andere samen met Deelder en van der Lek, Scapino, Corrie van Binsbergen en Orkater. Daarnaast speelt hij met eigen projecten zoals het Niks Project en New Niks en Spijkers (poelifinariowinnaar 2019). Voor deze groepen schrijft hij composities, waarin hij zijn ideeën over klank, stijl en dynamiek vormgeeft.

Data workshop: Zaterdag 26 en zondag 27 september 2020
Tijd: 10.00 tot 15.30 uur
Plaats: Muziekhuis Utrecht
Presentatie onder voorbehoud: Zondagmiddag of zondagavond 27 september
Kosten: U Jazz leden €70,- overige €80,-
Aanmelding en informatie: [email protected]