Zaal open
Aanvang
Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Uitzending: Rats on Rafts

Visions Of Chapter 3: interdisciplinaire muziekfilm

Geweest

Deze livestream is niet meer terug te kijken. Bezoek Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
De Rotterdamse postpunkmachine Rats on Rafts geldt al jaren als een van Nederlands meest vooruitstrevende bands. Het kwartet dendert met de snelheid van het licht door de wereld van new wave, post punk en garage. Afgelopen voorjaar releasde de band hun langverwachte nieuwe plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths met de ijzersterke singles Tokyo Music Experience en A Trail Of Wind And Fire. Maar ook Rats on Rafts zag alle optredens rondom deze plaat door welbekende redenen uitgesteld worden en daarom presenteert de band Visions Of Chapter 3; een interdisciplinaire muziekfilm waarin de band voor het eerst het nieuwe album in zijn geheel live speelt en waarin film, visuals, theater en dans samenkomen om zo een unieke setting te creëren en het principe van een livestream overstijgt!

Rats on Rafts over Excerpts From Chapter 3
Deze interdisciplinaire productie biedt de mogelijkheid iets te doen wat in een normaal tourschema niet mogelijk zou zijn: verdieping brengen in de artistieke praktijk van Rats on Rafts en het publiek meenemen in de wereld van Excerpts From Chapter 3, een verkenning van herkenbare thema’s als eenzaamheid en escapisme. Een onherkenbaar hoofdpersoon zal de kijker meenemen op reis door de vele landschappen van het psychedelische post punk album.

Met kleding gemaakt door Eva Arends, decor van Jochen Lange Studio, uniek videomateriaal van A Small Production Company en werk van visueel kunstenaars Jordi Cardenas en Jaco Schilp wordt er een uniek narratief ontwikkeld dat elk nummer van het album voorziet van een eigen verhaal. Om het authentieke geluid van Rats on Rafts te waarborgen wordt er in TivoliVredenburg speciaal voor deze muziekfilm een analoge studio gebouwd.