zaterdag 18 september 2021

Thijs Borsten & Carles Denia

Programma met 1,5 m afstand | Het Spanje van Carlos Denia

geweest
20:00
zaal open
20:30
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

zaterdag 18 september 2021

Thijs Borsten & Carles Denia

Programma met 1,5 m afstand | Het Spanje van Carlos Denia

geweest

Dit programma vindt plaats met 1,5 meter afstand en heeft daardoor een beperkte capaciteit. Er is geen coronatoegangsbewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.  

De Spaanse zanger, gitarist en componist Carles Denia maakte in Nederland furore als Escamillo in de opera Carmen met Tania Kross. Hij toerde met die voorstelling door Nederland en deed ruim 70 uitverkochte zalen aan. In Spanje is hij één van de meest geroemde flamencozangers en hij wil het Nederlandse publiek graag laten kennismaken met de (muzikale) schoonheid en diversiteit die Spanje herbergt en die de doorsnee vakantieganger niet tegenkomt.

Collega en vriend Thijs Borsten zoekt Carles op in Spanje voor een ontmoeting met de (muzikale) cultuur van dit prachtige en gevarieerde land. Samen met musici die Thijs en Carles ontmoeten spelen ze zowel flamenco als andere volksmuziek uit de gebieden waar ze vandaan komen en leren zo de muziek van dit land beter kennen. Van het verzamelde beeld- en muziekmateriaal maken Thijs en Carles voor het Nederlandse theaterpubliek een voorstelling over dit ‘andere Spanje’.

Geboren in een familie van gerenommeerde Spaanse musici, studeerde Carles Denia jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon zijn carrière in verschillende jazz- en bluesbands. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zijn carrière als flamencozanger. In Spanje ontving Carlos verschillende prestigieuze prijzen voor het in ere houden van de flamenco muziek. Carlos Denia toerde over de hele wereld en is woonachtig in Barcelona.

Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten (heeft een missie: hij ‘verzamelt’ bijzondere artiesten, die hij uitdaagt om hun muziek en hun verhaal te delen. Thijs wil laten horen en zien dat er wereldwijd bijzondere, spannende en persoonlijke muziek wordt gemaakt. In 2016 was Carles Denia samen met Tania Kross te gast in zijn serie De Uitdaging.