Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 37,50
Rang 2
Regulier
€ 34,50
Rang 3
Regulier
€ 29,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Schubert Ouverture Rosamunde
Henri Dutilleux Celloconcert ‘Tout un monde lointain…’
Schumann Symfonie nr. 4

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Anja Bihlmaier dirigent
Jean-­Guihen Queyras cello

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Residentie Orkest speelt Schumann 4

o.l.v. chef-dirigent Anja Bihlmaier

v.a. € 29,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Het celloconcert Tout un monde lointain… van Dutilleux uit 1970 geldt als een moderne klassieker. Talloze cellisten hebben zich vastgebeten in de diep expressieve klanken van de Franse componist. Het is schilderachtige muziek waarin de cellist ziel en zaligheid kwijt kan. Cellist Jean-Guihen Queyras draait zijn hand niet om voor ingenieuze partituren en tilt Dutilleux’ celloconcert naar nieuwe hoogten.

Topcellisten
Tout un monde lointain is een virtuoze vuurproef voor iedere rechtgeaarde cellist. Een indrukwekkende rijtje topcellisten heeft zich al aan het meesterwerk gewaagd. Van Mstislav Rostropovitsj, voor wie Dutilleux het componeerde, tot Nicolas Altstaedt. Dutilleux baseerde zijn celloconcert op de poëzie van Charles Baudelaire. Een intens muzikale meditatie op de innerlijke reis die iedereen aflegt.

Schumann
Ook de romantische muziek van Robert Schumann staat bol van fel opvlammende zielenroerselen. Het Residentie Orkest en chef-dirigent Anja Bihlmaier buigen zich over Schumanns Vierde symfonie waarin de componist een portret schetst van de menselijke psyche in al zijn duisternis en dramatiek.