Pieter de Graaf + Annelie - TivoliVredenburg
Naar agenda
vrijdag 15 juni 2018

Pieter de Graaf + Annelie

Dubbelshow van twee nieuwe Nederlandse pianisten en componisten

12,50

prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe

support
tba
aanvang
20:15
zaal open
19:30
pianoneoklassiekfermataclub nine

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije stoelkeuze.

Twee nieuwe pianisten verrassen met een unieke dubbelshow: Pieter de Graaf en Annelie bespelen afwisselend die ene piano op het podium. Wie weet ontstaat er live ook nog een mooie samenwerking!

Pieter de Graaf
De Nederlandse pianist/componist Pieter de Graaf is een van de bewoners van Kytopia, de creatieve broedplaats van Kyteman in het voormalige Tivoli Oudegracht. De Graaf heeft al een muzikale carrière achter de rug met zijn jazz-ensemble Pieter de Graaf Trio en The Kyteman Orchestra, maar is nu aan een soloproject begonnen: Fermata. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt hij geïmproviseerde, neoklassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met zijn pop- en jazzinvloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren!

Annelie
De Nederlandse neoklassieke pianiste Annelie studeerde af aan de Rockacademie in Tilburg en verleende haar muzikale (en vocale) diensten al aan diverse artiesten – zo stond ze op het podium met Eefje de Visser en tourde ze dit jaar nog met Jacqueline Govaert. Met de komst van haar debuutalbum IN (2018) is de tijd gekomen voor Annelie om zelf op de voorgrond te treden. IN staat vol verstilde pianostukken die zich meteen onder je huid nestelen. Subtiliteit en kalmte zijn de trefwoorden van Annelies muziek, en dat allemaal zonder aan emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten!

Wellicht vind je ook interessant

di 4 sep 2018

Hauschka

vr 12 okt 2018

Martin Kohlstedt

wo 30 mei 2018

Manu Delago – Metromonk

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord