Van 22 t/m 29 september

Ontdek Liszt Utrecht 2022
Locatie
TivoliVredenburg

Passe-partout Liszt Utrecht 2022

Zesdaags internationaal pianofestival

Geweest

Bekijk hier het speelschema voor het zesdaags festival.

Dit is de passe-partout voor het zesdaags internationaal pianofestival Liszt Utrecht (voorheen: Liszt Concours). Met een passe-partout kun je voordelig naar álle concerten, inclusief de finale.

Vieren, ontdekken, uitlichten
Wat voorheen een traditioneel pianoconcours was is nu getransformeerd naar een meer community-based festival. Hoewel er nog steeds een duidelijk competitief element is, focust dit festival op het vieren, ontdekken en uitlichten van zowel Liszts muziek als de fantastische pianisten die het uitvoeren. Alle musici krijgen eerlijk betaald en een kans om zichzelf te ontwikkelen en zich te verbinden met een live publiek in een van de mooiste concertzalen van Nederland.

Finale
Drie geselecteerde pianisten sluiten Liszt Utrecht af in een grootse finale op donderdag 29 september. Op het programma staat Schuberts Grosse Fantasie ‘Wanderer’ met het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Schubert-editie
Hoewel het festival draait om de muziek van Franz Liszt, heeft elke editie een tweede componist als thema. Na de Beethoven-editie in 2020 (die helaas niet doorging vanwege Covid19) staat de 2022 editie in het teken van Franz Schubert.