Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Federica Lorusso piano/vocals
Claudio Jr de Rosa tenorsax/clarinet
Tijs Klaassen double bass
Egidio Gentile drums

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS
Locatie

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Nieuwe Jazz double bill: Federica Lorusso - album Outside Introspections + Saul Rubin & Heleen Schuttevaêr

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2022-2023 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums. Op vrijdag 31 maart met Federica Lorusso met het nieuw album Outside Introspections + Saul Rubin en Heleen Schuttevaêr.

Federica verruilde Italië voor Nederland om haar jazzhart te volgen en te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

“Deze plaat symboliseert voor mij het moment waarop je innerlijkheid, wat van binnenuit komt, de buitenkant ontmoet. Wat er gebeurt als je ideeën, je gevoelens en emoties resoneren met andere mensen. Dit is voor mij een belangrijk aspect van het compositieproces. Ik schrijf nooit iets waar alles al vaststaat, ik vind het altijd leuk om de mensen met wie ik speel bij het proces te betrekken, om tot een eindresultaat te komen dat voldoet aan het inlevingsvermogen van iedereen.”

In het tweede deel van de avond staan de Utrechtse pianiste/zangeres Heleen Schuttevaêr en haar bijzondere gast uit New York gitarist Saul Rubin centraal. Een muzikale ontmoeting in New York resulteert in enkele optredens in Nederland voordat zijn tournee in Frankrijk en Italië in april van start gaat.
Met zijn aandachtige en virtuoze spel is Saul Rubin een welgeziene speler bij velen, zoals Sonny Rollins, Roberta Gambarini en Roy Hargrove. Kijk voor zijn muziek met deze artiesten en veel meer op Saul Rubin.com

Heleen Schuttevaêr is onder andere bekend van haar Club Jazzconcerten met gasten uit de Nederlandse en internationale jazz. Samen met Saul Rubin en de veelzijdige ritmesectie uit de eerste set - Tijs Klaassen & Egidio Gentile - brengt zij favoriete jazzstandards. Ook nodigt zij collega Federica Lorusso en saxofonist Claudio Jr De Rosa uit in haar Club Jazz New York Style.

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl.