Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 39,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 3
Regulier
€ 30,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Outi Tarkiainen nieuw werk (wereldpremière)
Tsjaikovski Vioolconcert; Symfonie nr. 4

Uitvoerenden

Nederlands Philharmonisch Orkest
Alexandre Bloch dirigent
Clara-Jumi Kang viool

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tsjaikovski Symfonie nr. 4

v.a. € 30,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

De Vierde symfonie van Tsjaikovski is onontkoombaar. Meteen aan het begin vertelt het koper dat hier het lot zelf aan het woord is. En vervolgens dendert de symfonie met onweerstaanbare kracht door. Net als Tsjaikovski´s Vioolconcert dat in Clara-Jum Kahn een vertolkster vindt die de magie van de noten volledig begrijpt. De beide werken samen vormen een verslavende Tsjaikovski-soap.

De Vierde van Tsjaikovski
Kort na de voltooiing van de Vierde symfonie in 1878 onthulde Tsjaikovski aan zijn beschermvrouwe een soort programma. Het zou een reflectie op zijn leven zijn met het lot, zijn kindertijd de onbezorgdheid en Rusland als belangrijkste thema’s. Het premierepubliek had grote twijfels over de symfonie, maar inmiddels is het een van Tsjaikovski’s meest gespeelde werken.

Vioolconcert Tsjaikovski
Met Tsjaikovski’s fameuze Vioolconcert ging het niet anders. Na de première van het volgens velen veel te moeilijke concert kon criticus Eduard Hanslick het nog over een ‘kwade reuk’ hebben die aan de noten zou kleven. Nu wordt het werk door iedereen omarmd en met een briljante jonge violiste als de Duits-Koreaanse Clara-Jumi Kang is succes verzekerd.

Zie ook

Kerstmatinee - Mahler 4

Phion o.l.v. Alexei Ogrintchouk

London Philharmonic Orchestra

Tsjaikovski 5

Symfonieorkest Vlaanderen speelt Beethoven 9

Met het Estonian Philharmonic Chamber Choir