Aanvang
Uitvoerenden

Harp Sirens
Amstel Quartet
Vincent van Amsterdam

Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Livestream: Pandora's Late Night

Gratis - maandelijks minifestival met klassieke muziek van nu

Geweest

Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
In een periode waar musici het moeilijk hebben, organiseren TivoliVredenburg en de NTR een maandelijks mini-festival met avontuurlijke musici en ensembles: Pandora’s Late Night. 21ste eeuwse ‘klassieke’ muziek van voornamelijk Nederlandse bodem staat centraal.

Deze aflevering vullen we de Pandora met maar liefst zes harpen: de Harp Sirens, een vooruitstrevend ensemble onder aanvoering van Michela Amici en Hardi Ly. Het Amstel Quartet is als saxofoonkwartet altijd op zoek naar nieuwe repertoire, zowel bewerkingen als compleet nieuw gecomponeerd werk. Accordeonist Vincent van Amsterdam bewijst opnieuw de veelzijdigheid van zijn instrument. Je hoort onder andere muziek van Calliope Tsoupaki, Sarah Neutkens, Heather Pinkham en Maxim Shalygin.

In de serie laten jonge Nederlandse musici en ensembles horen waarom juist nieuwe muziek voor hen zo belangrijk is. In korte, afwisselende programma’s laat Pandora’s Late Night de spannendste muzikale ontwikkelingen van nu horen. Tussendoor spreken presentatoren Wouter Pleijsier en Beitske de Jong met de musici en componisten over hun passie. Hoe reflecteert hun muziek de tijd waarin wij leven en hoe zien zij de toekomst? Heeft het isolement ook ruimte geboden aan nieuwe ideeën over het muziekleven?