zondag 5 september 2021

KLM Urban Trail Utrecht

Uniek parcours door bijzondere locaties in de Utrechtse binnenstad

14:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
TivoliVredenburg
zondag 5 september 2021

KLM Urban Trail Utrecht

Uniek parcours door bijzondere locaties in de Utrechtse binnenstad

Op zondag 5 september 2021 keert de KLM Urban Trail Utrecht terug. De vierde editie biedt deelnemers een uniek parcours, dat hen door tal van markante en iconische gebouwen in Utrecht leidt, waaronder TivoliVredenburg. Sportievelingen kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 10 km.

De KLM Urban Trail Utrecht biedt deelnemers een uniek parcours door bijzondere locaties in de Utrechtse binnenstad: “Ook dit jaar combineren we de leukste locaties van voorgaande edities met verrassende nieuwkomers. Zo gaat het parcours door de nieuwe locatie van Bibliotheek Utrecht en de moderne Kinepolis Jaarbeurs bioscoop. Geleidelijk aan zullen we alle locaties en het volledige parcours bekendmaken”, aldus organisator Sigrid van der Toorn.

Hoopvol gestemd
De editie van 2020 kon door COVID-19 geen doorgang vinden, maar voor de editie in 2021 is de organisatie hoopvol gestemd: ''Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, rekenen wij erop dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen'', zegt van der Toorn. ''Er komen steeds meer vaccins beschikbaar en ook de testmogelijkheden worden uitgebreid. Dat zijn, afgezien van alle onzekerheden, gunstige factoren bij de bestrijding van COVID-19. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico's te vermijden.'' Mocht de KLM Urban Trail Utrecht onverhoopt vanwege COVID-19 niet kunnen plaatsvinden op zondag 5 september 2021, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Twee afstanden en startwave keuze
Deelnemers krijgen ook deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. Op deze manier kan iedereen genieten van de KLM Urban Trail Utrecht. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie in het Moreelsepark. Om spreiding te waarborgen kunnen deelnemers vooraf een starttijd kiezen. Na hun inspanning worden ze beloond met een ontbijt en een unieke medaille.

Inschrijven
Inschrijven kan via utrechturbantrail.nl. De reeds ingeschreven deelnemers voor de editie in 2020 zijn al in het bezit van een startbewijs, hierdoor zijn er maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.