Zaal open
Verwacht einde
Programma

14.15 – 14.45 uur optredens deel 1
15.15 – 15.45 uur optredens deel 2

Uitvoerenden

klassieke ensembles en popbands uit de Utrechtse talentklas TraieCtum (van De Utrechtse Muziekschool)

Locatie
Rabo Open Stage
Extra informatie
Talentklas TraieCtum

Sinds een succesvolle auditie afgelopen oktober werken de Utrechtse jongeren bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS) onder de noemer TraieCtum elke zaterdagmiddag hard aan hun muzikaal talent. Wekelijks repeteren ze in hun vaste ensemble of band onder leiding van een coach van DUMS. Daarnaast ontvangen zij elke week een gastles van een conservatoriumdocent, aanvullende lesmodules en masterclasses van UJazz en de Nederlandse StrijkKwartet Academie.

Vanuit de visie samen spelen, samen leren, samen presenteren is optreden een belangrijk onderdeel van TraieCtum. TraieCtum is een plus-programma van 25 weken gericht op jong muziektalent uit de hele stad. Het traject wordt georganiseerd door DUMS De Utrechtse Muziekschool in samenwerking met partners uit de muzieksector (HKU, UJazz, Codarts, etc.) in opdracht van de gemeente Utrecht. Het programma is gratis te volgen, zodat iedere getalenteerde jongere zijn of haar talent verder kan ontwikkelen.

Jong Muziektalent van Utrecht!

Kindermuziekweek - Rabo Open Stage

Geweest

De artiesten deze middag komen uit heel Utrecht. Van saxofoon tot cello, op harp, darbuka, toetsen, gitaren, blokfluit of bas; voor alle instrumenten is een plek. Wat opvalt bij alle jongeren is hun motivatie, inzet en liefde voor muziek. Dit hoor je terug op het podium. Tijdens deze optredens tonen de jonge musici de stukken waar ze de afgelopen weken aan gewerkt hebben. Hierbij treden zij zelfstandig op in klassieke ensembles en popbands.

Kindermuziekweek
De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector om jaarlijks 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen.”

Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Bekijk het landelijke programma op de website van Kindermuziekweek.