Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Jan Brokken schrijver, verteller
Marcel Worms piano

Programma

Werken van o.a. Bach, Mendelssohn, Schubert, Debussy en Brahms

Locatie
Studio TivoliVredenburg

Livestream: Jan Brokken & Marcel Worms

Muziek & Literatuur

Geweest

Deze livestream is niet meer terug te kijken. Bezoek Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Youri Egorov, een Russisch-Nederlandse klassiek pianist, leidde een roemrijk en bijzonder leven dat in 1988 eindigde door aids. Marcel Worms studeerde als enige Nederlander bij Egorov en werkte met hem aan stukken van Bach en Mendelssohn. Jan Brokken was goed met Egorov bevriend en wijdde zijn boek In het huis van de dichter aan hem, waarin onder meer de werken van Schubert, Debussy en Brahms de revue passeren. Brokken en Worms – die al jaren als duo op de planken staan – brengen dit seizoen een ode in tekst en muziek aan hun collega en vriend.

Podcast met Marcel Worms over Youri Egorov
Marcel Worms is waarschijnlijk de enige Nederlandse pianist die kan zeggen dat hij les kreeg van Youri Egorov. Hij schreef er geen boek over maar heeft wel levendige herinneringen. Jan Brokken schreef in In het huis van de dichter over de persoon en het karakter van Youri Egorov. In een podcast spiegelt Marcel Worms zich vooral aan de pianist Egorov. Hoe beleef je de laatste minuten voor een concert, wat zijn ‘besmette’ componisten, hoe rijpt een stuk in je hoofd en wat betekent het om vluchtige kunst te maken voor één bepaalde plek, op één moment, waarna enkel een herinnering blijft bestaan. Marcel Worms geeft een inkijkje achter de artiest die de mens beroert.