zondag 4 november 2018

Internet Yami-Ichi | Black Market

Culturele Zondag: offline markt over online cultuur

geweest
12:01
aanvang
18:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Met o.a.
Yoga met je Iphone
Workshop emoji’s maken
Digitale duivelse dilemma’s
Internet Safari

zondag 4 november 2018

Internet Yami-Ichi | Black Market

Culturele Zondag: offline markt over online cultuur

geweest

Na Tokyo, New York en Berlijn, vindt de 25e editie van de internationaal legendarische Internet Yami-Ichi plaats in Utrecht. Ruim 100 kunstenaars, ontwerpers en vrijdenkers komen bij elkaar om op deze offline markt échte producten & concepten te verkopen die reageren op de online wereld. 

Het huidige internet levert misschien niet veel vrolijks op, maar reken maar dat er op de Yami-Ichi genoeg absurds of kritisch te zien, beleven en kopen valt. Dompel je onder in een analoge internetmarkt met onder andere vintage Facebook posters uit de jaren 50, fake news, hashtags, een Booking.com Reisbureau, MacBook Air air, echte spam, een workshop emoji maken met emoji expert Lilian Stolk, yoga met je iPhone of een Dance Clinic met moves uit het populaire game Fortnite. 

Op Culturele Zondag 4 november beleef je op Plein 6 in TivoliVredenburg de meest uiteenlopende projecten die kritisch, ludiek dan wel artistiek reageren op het Internet.

Met onder andere:

Phygital Yoga
In dit tijdperk waarin we aan de ene kant non-stop vast geplakt zitten aan ons telefoonscherm en aan de andere kant constant bezig zijn met de wereld, is het moeilijk jezelf te vinden. Haags kunstenaarsduo Buurmen brengt de oplossing met Phygital Yoga; een interactieve performance waar je voor de verandering je telefoon lekker mag vasthouden en vooral bezig mag zijn met jezelf. Verwacht de duckface, Netflix and Chill en de downward facing call als oefening.
Duur: 30 minuten
Aanvangstijden: 13.00 uur; 14.00 uur; 15.30 uur.

More Emoji Workshop
Er zit een hele wereld achter de lollige, boze of verdrietige gezichtjes op je telefoon. Emoji zijn wereldwijd onmisbaar geworden en hebben onze communicatie revolutionair veranderd. Wist je bijvoorbeeld dat in Japan emoji al bijna 20 jaar bestaat? Tijdens de More Moji workshop leer je alles over de achtergrond van de beeldtaal, zodat je als een echte emoji-expert een symbool kan ontwerpen die nog mist.
Duur: doorlopend
Aanvangstijd: 12.00 uur

Dit evenement is een onderdeel van Utrecht Digitaal. Voor meer informatie en het hele programma, bezoek de website van Culturele Zondagen.