Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Holland Baroque 

Bastarda Trio
Paweł Szamburski klarinet
Tomasz Pokrzywiński cello
Michał Górczyński contrabas, klarinet

Programma

Nieuwe interpretaties van eeuwenoude muziek

Locatie
Studio TivoliVredenburg

Livestream: Holland Baroque & Bastarda Trio

Nieuwe interpretaties van eeuwenoude muziek

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
‘Minne’ is het nieuwste programma van Holland Baroque. Samen met Bastarda Trio duiken zij in de wereld van de middeleeuwse Brabantse mystica Hadewich. Haar teksten beschrijven ‘amor’, liefde, in ontelbare nuances. De manier waarop Hadewich het spirituele en zinnelijke verbindt is het uitgangspunt voor nieuwe muziek, boordevol improvisaties.

In “Minne’ laten Bastarda Trio en Holland Baroque zich inspireren door oeroude taalklanken, sferen en dichterlijke ritmes. De betekenis van woorden zoals Minne en Orewoet worden muzikaal opnieuw verklankt. Zo geven we nieuwe interpretaties aan eeuwenoude klanken. De nieuwe samenwerking met Bastarda Trio is zowel voor de hand liggend als onverwacht. Onze cellist Tomasz Pokrziwinsky is de geheime troef. Hij is drijvende kracht achter Bastarda Trio en tevens in Holland Baroque van onschatbare waarde.  Bovendien heeft dit improviserende trio een voorliefde voor de middeleeuwen.

Kijk en Luister dus mee naar Minne: Een nieuw programma rondom middeleeuwse Mystica Hadewich.

Deze livestream is gratis. Wil je Holland Baroque en Bastarda Trio steunen in deze onzekere tijden? Doneren kan gemakkelijk via Tikkie: klik daarvoor hier. Het volledige bedrag gaat naar de artiesten.