Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Zwart Licht
Blaudzun
Ellen ten Damme
Linde Schöne
Herman Pleij
Nationale Opera Studio
Matthijs van Nieuwkerk

Attend
Facebook-event

History in Concert

Geweest

Op History in Concert werken musea door heel Nederland voor het eerst samen met bekende muzikanten en schrijvers. In een unieke combinatie van muziek, geschiedenis en gesprekken belichten zij thema’s uit de Nederlandse geschiedenis. Luister naar de persoonlijke verhalen van Nederlands grootste muzikanten – van Blaudzun tot Ellen ten Damme – op thema’s als slavernij, emancipatie en de Beeldenstorm. Verwacht mooie achtergrondverhalen bij dé topstukken van Nederland en ontmoet conservatoren en historici. 

History in Concert
History in Concert vindt plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis. In de Grote Zaal zal een divers gezelschap van gevierde muzikanten en bekende ambassadeurs van geschiedenis optreden: onder anderen rapformatie Zwart Licht, popzanger Blaudzun met Krontjong-muzikanten, zangeres Ellen ten Damme en singer-songwriter Linde Schöne, beiden over opstandige vrouwen in de geschiedenis, en historisch letterkundige en schrijver Herman Pleij met jonge talenten van de Nationale Opera Studio. Samen geven zij op bijzondere en originele wijze inhoud en betekenis aan onze geschiedenis. De avond zal aansluiten bij het thema van de Maand van de Geschiedenis dit jaar, Opstand, en wordt geleid door journalist en televisiepresentator Matthijs van Nieuwkerk.

Aanvangstijden
Het concert begint om 20.30 uur. Vanaf 19.00 uur zijn er in de foyer talloze interactieve opstellingen van de deelnemende musea te bekijken.