Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 16 oktober 2018

History in Concert

geweest
zaal open
19:00
aanvang
20:30
verwachte eindtijd
23:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

€ 12,50
€ 15,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

line-up
Zwart Licht
Blaudzun
Ellen ten Damme
Linde Schöne
Herman Pleij
Nationale Opera Studio
Matthijs van Nieuwkerk
dinsdag 16 oktober 2018

History in Concert

geweest

Op History in Concert werken musea door heel Nederland voor het eerst samen met bekende muzikanten en schrijvers. In een unieke combinatie van muziek, geschiedenis en gesprekken belichten zij thema’s uit de Nederlandse geschiedenis. Luister naar de persoonlijke verhalen van Nederlands grootste muzikanten – van Blaudzun tot Ellen ten Damme – op thema’s als slavernij, emancipatie en de Beeldenstorm. Verwacht mooie achtergrondverhalen bij dé topstukken van Nederland en ontmoet conservatoren en historici. 

History in Concert
History in Concert vindt plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis. In de Grote Zaal zal een divers gezelschap van gevierde muzikanten en bekende ambassadeurs van geschiedenis optreden: onder anderen rapformatie Zwart Licht, popzanger Blaudzun met Krontjong-muzikanten, zangeres Ellen ten Damme en singer-songwriter Linde Schöne, beiden over opstandige vrouwen in de geschiedenis, en historisch letterkundige en schrijver Herman Pleij met jonge talenten van de Nationale Opera Studio. Samen geven zij op bijzondere en originele wijze inhoud en betekenis aan onze geschiedenis. De avond zal aansluiten bij het thema van de Maand van de Geschiedenis dit jaar, Opstand, en wordt geleid door journalist en televisiepresentator Matthijs van Nieuwkerk.

Aanvangstijden
Het concert begint om 20.30 uur. Vanaf 19.00 uur zijn er in de foyer talloze interactieve opstellingen van de deelnemende musea te bekijken.

Zie ook

zo 19 mei 2019

Miss Montreal

Theatershow Fu-Fu-Fu-F♥ck it

do 30 mei 2019

The Como Mamas

Geestdriftige Amerikaans gospeltrio

zo 12 mei 2019

Sven Ratzke en Claron McFadden: Groschenblues

Virtuoos cabaretspektakel geïnspireerd op Brecht en Weill

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord