zaterdag 11 september 2021

Gaudeamus: Saturday Night 2021

18:15
zaal open
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Khyam Allami
Niels Broos
Postland + Ben van Bueren
Genevieve Murphy
Pentacle
Black Page Orchestra

locatie
TivoliVredenburg
zaterdag 11 september 2021

Gaudeamus: Saturday Night 2021

Saturday Night is alles waar Gaudeamus voor staat samengebald op één avond. Met één ticket struin je door de bovenzalen van TivoliVredenburg én daarbuiten langs genres en kunstvormen. Van psychedelische orgelmuziek en weerbarstige composities tot dwarse pop en experimentele elektronische muziek in surround sound.

Koop nu je early bird-ticket voor de Saturday Night voor €25 (normale prijs: €35). Deze kortingsprijs is slechts geldig tot 15 juli!

 • Niels Broos

  De veelzijdige toetsenist en producer Niels Broos had zijn vingers in de pap van talloze spannende projecten op het grijze gebied tussen hiphop, elektronica en jazz. Vanavond presenteert hij een gloednieuw project voor niet minder vijf synthesizers – bespeeld door hemzelf, Mitchel van Dinther alias Jameszoo, Tony Roe van Tin Men and the Telephone, Wiboud Burkens en Jarno van Es. Mét spectaculair lichtplan door Freek Ros, die werkte met The Kyteman Orchestra en De Staat.

 • Sabr Ensemble

  Nieuw ensemble van de Iraanse componist Farid Sheek met de Russiche cellist Maya Friedman, de Nederlandse harpist Doriene Marselje en de Iraanse operazanger Mohsen Masoumi. Invloeden uit de westerse (hedendaags) klassieke traditie én eeuwenoude Perzische muziek vinden elkaar in een eclectisch, weemoedig maar toch hoopvol geluid.

 • Francesca Ajossa & Yu Oda

  De jonge Italiaanse organist Francesca Ajossa is welbekend met het klassieke orgelrepertoire, maar trapt tijdens Gaudeamus 2021 de Saturday Night af in de Nicolaïkerk met experimentele stukken voor orgel en elektronica. Muziek van Roché van Tiddens en Gaudeamus Award-genomineerde Matthew Ricketts. Componist Yu Oda van de band Plastiklova neemt ook plaats achter het orgel voor een uitvoering van een stuk van hem.

 • Khyam Allami

  De Iraaks-Britse componist en onderzoeker Khyam Allami streeft ernaar de wereld van experimentele muziek en de fundamenten van Arabische muziek samen te brengen. Vanavond presenteert hij Apotome: muzieksoftware die hij zelf bouwde om de culturele vooringenomenheden van gangbare muzieksoftware en de politieke en sociale gevolgen daarvan te doorbreken.

 • Postland + Ben van Bueren

  Componist Ben van Bueren en het gloednieuwe Utrechtse ensemble Postland slaan de handen ineen om de waarden en stijlelementen uit de popmuziek te combineren met de ambacht en virtuositeit van een hedendaags ensemble. Licht ontregelende, hedendaagse, tegen pop aanschurende composities leiden het publiek langs ingeloste verwachtingen en onverwachte afslagen: een comfortabele uitdaging.

 • Genevieve Murphy

  De Schotse componist Genevieve Murphy combineert performance- en visuele kunst met hedendaagse klassieke muziek. In het theatrale concert I Don’t Want To Be An Individual All On My Own recreëert ze een ‘typisch’ verjaardagsfeestje uit haar jeugd, met een band met zwaargewichten uit de Amsterdamse muziekscene: Andy Moor, Marta Warelis, John Dikeman and Henning Luther.

 • Black Page Orchestra

  Het Weense Black Page Orchestra, vernoemd naar een compositie van Frank Zappa, richt zich op radicale en compromisloze nieuwe muziek. Tijdens de Saturday Night spelen ze composities die allemaal in het teken staan van duisternis. Muziek van Award-genomineerde Jenny Beck, Award-winnaar uit 2017 Aart Strootman, Andys Skordis en Alessandro Baticci.

 • Pentacle Surround Sound: Guenter Råler

  De Italiaanse dj, producer en visuele kunstenaar Irene Cassarini verkent onder haar alias Guenter Råler experimentele clubmuziek en post-digitale esthetiek. In het Pentacle Surround Sound System brengt ze Shadow Index, een audiovisuele performance gericht op het verkennen en uitdagen van gender, identiteit en zelfrepresentatie met digitale tools. Co-commissie van Gaudeamus met Creative Coding Utrecht.

 • Surround Sound: AGNUS X LEDEN

  AGNUS X LEDEN is het nieuwe project van geluidskunstenaar Daniele Fabris (LEDEN) en saxofonist Laura Agnusdei. Agnusdeis virtuoze akoestische klankverkenningen gaan in de Pentacle Surround Sound System realtime in dialoog met Fabris’ zelfgebouwde digitale instrumenten in experimentele ambient met een onverwachte emotionele lading.

 • Pentacle Surround Sound: Fedde ten Berge

  Geluidskunstenaar, instrumentenbouwer en artistiek coördinator van STEIM Fedde ten Berge is gefascineerd door machinelogica en muzikale patronen. Hij bouwde en programmeerde al talloze live bespeelbare geluidsinstallaties en presenteert er vandaag twee in het – tevens door hemzelf gebouwde – Pentacle Surround Sound System: de PRP (Pseudo Random Pulse)-Voyager en de Thrice Truncated Triangle.

LET OP: Het tijdsschema en volledige programma van de avond worden in de komende maanden bekend gemaakt, en kunnen onderhevig zijn aan last-minute veranderingen.