zaterdag 8 februari 2020

Footprints Festival By Night

Bezoek Footprints Festival vanaf 22:30 en check het nachtprogramma

geweest
zaterdag 8 februari 2020

Footprints Festival By Night

Bezoek Footprints Festival vanaf 22:30 en check het nachtprogramma

geweest

Met een ticket voor Footprints Festival By Night check je het nachtprogramma van Footprints Festival. Je mag vanaf 22:30 het festival in, met uitzondering op Ronda.

Na een uitverkochte editie in januari 2019 is Footprints in 2020 terug voor haar tweede editie! Tijdens het festival worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt. Ook dit jaar reizen artiesten uit alle hoeken van de wereld af naar Utrecht voor Footprints Festival. Van Engeland, Frankrijk en Polen tot Algerije, Bahrein en India: alle acts verwerken verschillende roots, invloeden en technieken in hun werk, resulterend in prikkelende, dansbare en horizonverbredende muziek.

Line-up nachtprogramma:

 • ⇢ Timetable

  Klik op de timetable voor een grotere versie

 • Esa

  Met de Zuid-Afrikaanse Londenaar Esa haalt Footprints het absolute zonnetje in huis. De goedlachse dj/producer pepert zijn house behalve met funk en disco vooral met tropical stijlen uit Afrika en Latijns Amerika en zette zo o.a. al eens ADE en Dekmantel in vuur en vlam.

 • Orpheu The Wizard

  The sky is the limit bij Orpheu The Wizard, of liever gezegd: het universum. Niemand die dieper digt dan de Amsterdamse dj, Dekmantel-resident en mede-oprichter van Red Light Radio, maar hoe weird en spaced out zijn sound soms ook, de beat blijft onweerstaanbaar.

 • PONGO

  Footprints By Night krijgt een extra adrenaline injectie met PONGO, kuduro-vernieuwer par excellence. De geboren Angolese leerde het vak als zangeres van Buraka Som Sistema en mixt haar Afrikaanse roots met EDM, bass, dancehall en pop. Meet the queen of neo-kuduro!

 • WaxFiend


  Met WaxFiend weet je wat je krijgt: een kolkende dansvloer, zweet langs de muren en een ultra eclectische blend: normaal met een focus op house tot hiphop en R&B, maar binnen de kaders van Footprints het accent op bass, dancehall en vooral gqom!

 • Catu Diosis

  Catu Diosis uit de Oegandese hoofdstad Kampala is een van de jonge helden van de groeiende Oost-Afrikaanse clubscene. De flamboyante dj/producer roert zich er o.a. als resident van het hippe Nyege Nyege-festival, en overrompelt je met een opwindende combi van bass en afro.

 • Mama Africa Soundsystem

  Pandora stookt op de vooravond de nachttemperatuur meteen op tot tropische waarden, dankzij de selectors van Mama Africa, de clubnight met de lekkerste grooves van het zuidelijke continent. Van afrobeat tot highlife, van coupé-dégalé tot azonto, van kuduro tot ndombolo. Dans, mama, dans!

 • Adjuma

  Vinyllover Adjuma liet zich het afgelopen jaar kennen als een nieuwe frisse loot aan de Utrechtse dj-boom. Met haar loeihete combi van funk, afro, disco en house doet ze de chilipeper waaraan ze haar artiestennaam te danken heeft, alle eer aan. Must witness!

 • Stranded FM


  Internetradio-platform Stranded FM verrijkt Utrecht en stimuleert lokaal talent om de volledige breedte van het muzikale spectrum tot zich te nemen en te gebruiken bij het creëren van nieuwe kunst in al haar vormen. Zoals zij vaker deden op vooruitstrevende culturele evenementen als Lowlands, CATCH, Gaudeamus, Grasnapolsky, Le Guess Who? en natuurlijk de eerste editie van Footprints, zal Stranded FM ook dit jaar de ruimte en tijd tussen de verschillende optredens vullen met smaakvolle en nieuwe muziek aansluitend op het programma.

  Site: stranded.fm
  Line-up: goodthingman, Afrodisiac, Nelson, United Colors, DJ Pyrana & Gente Quente